Как да комбинирате дамски елек с ежедневния си гардероб


Как да комбинирате дамски елек с ежедневния си гардероб
Снимка: iStock

Студените месеци от годината са истинско предизвикателство за жените, които искат да изглеждат стилни и елегантни, независимо от лошото време. Това е възможно чрез подбор на дрехи, които осигуряват комбинирана функционалност – предпазват от студа и изглеждат ефектно.

Сред едни от най-предпочитаните връхни елементи в есенно-зимните аутфити се открояват удобните дамски елеци. Как да изберете подходящия модел и да го съчетаете с ежедневния си гардероб?

Как да изберете подходящия дамски елек?

Има голямо разнообразие от дамски елеци в онлайн магазините, които са част от устойчивата мода. Ще откриете богата гама от аутлет дрехи, които са нови или втора ръка без следи от употреба и са дело на световноизвестни марки. Можете да ги въплътите успешно във вашата стилна и удобна визия през есента, зимата или пролетта. Те се различават според:

1. Стила

Има дамски елеци, които са подходящи за формиране на официален аутфит, както и спортно-елегантни и дори изцяло спортни дрехи. Изберете според средата в ежедневието ви, личните ви предпочитания, останалите елементи в гардероба ви.

2. Тип

В каталозите на онлайн магазините ще намерите дънкови варианти, с косми, шушлякови, грейки, пухени, поларени, плетени наподобяващи кожено яке и много други.

3, Дължината

Има както много къси, достигащи до равнището на талията, предназначени предимно за декоративна цел, така и дълги, чиято дължина достига до бедрата или дори глезените. Преобладава средната дължина, която покрива кръста.

4. Кройката

Има по-свободностоящи варианти с права кройка, които може да комбинирате с колан при необходимост, както и вталени.

5. Материала на изработка

Една от основните цели на тази дреха е да осигуря топлоизолация и комфорт. Материалите могат да бъдат акрил, полиамид, вискоза, вълна, предоставящи топлина и удобство.

Обърнете внимание и на размерите. Въпреки че дамския елек е връхно облекло, трябва да заложите на размер, който приляга на телосложението ви.

Стилни и практични комбинации на дамския елек с останалите дрехи и аксесоари

Дамският елек е отличен елемент на облеклото, който може да допълни и разчупи вашата ежедневна визия. Характерно за тази връхна дреха е нейната отлична комбинативност.

За по-студените дни изберете дълъг шушляков вариант с качулка и без ръкави, който да допълните с кожено яке, дънки и блуза с висока яка. Може да направите умело съчетание и на цветовете – черно връхно облекло в съотношение с по-ярки нюанси на останалите дрехи. Ще се комбинира много добре с есенната палитра, синьо, бордо и дори по-ярко червено. Завършете визията с чифт ботуши или боти в черен цвят.

За по-топлите дни заложете на къс модел, като дънков или тип грейка, който да комбинирате със спортно-елегантна риза и дънки или чино панталони.

Ако средата ви изисква по-формално облекло, може да постигнете търсения ефект чрез съчетание от плетен модел без ръкави в бежово или черно с бяла риза и официален панталон. Добавете стилен колан за подчертаване на талията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама