Модният бранд Ted Baker обяви фалит, затваря магазините си (СНИМКА)


Модният бранд Ted Baker обяви фалит, затваря магазините си (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

От самото начало на компанията Ted Baker се отличи с много ясен, непоколебим фокус върху качеството, внимание към детайла и странно чувство за хумор, до такава степен, че първите магазини предоставяха услуга за пране на всяка закупена риза – нещо, което спечели бързо разрастваща се марка със заглавието „No Ordinary Designer Label“. Основаната през 1987 г. компания Ted Baker обяви несъстоятелност в Обединеното кралство в края на март.

Какво следва?

Модният бранд ще затвори 15 магазина в Обединеното кралство, което ще доведе до закриването на около 245 работни места, съобщиха администраторите, предаде АФП.

Консултантската компания Teneo обяви "решението за закриване на 11 магазина на Ted Baker във Великобритания", което "би трябвало да доведе до закриването на около 120 работни места".

Освен това в централния офис на компанията са съкратени 25 работни места, съобщи същият източник. Преди пристигането на администраторите собствениците на още четири магазина са им казали да затворят, което ще доведе до още около 100 съкращения.

Компанията е в криза от няколко години. Тя натрупа загуби и претърпя скандал за сексуален тормоз, в който беше замесен основателят Рей Келвин, което доведе до неговата оставка и тази на останалата част от тогавашния ръководен екип през 2019 г.

Веригата за облекло, притежавана чрез холдинга NODL, беше закупена през 2022 г. за 211 млн. паунда от американската Authentic Brands Group (ABG), която притежава марки за спортни облекла като Reebok и Juicy Couture.

"Всички затворени магазини в момента са на загуба и няма изгледи да се върнат към рентабилност", според Teneo. Тяхното затваряне е "необходимо, за да се гарантира, че бизнесът може да генерира печеливши търговски резултати в бъдеще".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама