От Dior отложиха дългочаканото мегашоу в Хонконг


От Dior отложиха дългочаканото мегашоу в Хонконг
Снимка: Getty Images

Има някои модни събития, които милиони чакат със затаен дъх. Точно такова беше и планираното мегашоу на Christian Dior в Хонконг, което трябваше да се проведе през март, но бе отменено. Причината не е посочена, но със сигурност е оставила мнозина разочаровани. 

Събитието беше очаквано от мнозина от луксозния бранш след шоуто на Louis Vuitton през ноември миналата година. Това беше опит китайският град да се върне на картата на лукса и да се привлекат богати клиенти.

Защо е било отложено?

Dior не коментира причините за отлагането на шоуто.

Вижте още: Dolce&Gabbana есен/зима 2024/2025: Воалетки, драма и смокинги (СНИМКИ)

„Току-що получихме известие от организатора, че събитието ще бъде отложено. Всъщност често се случва отлагането на мащабни мероприятия. Продължаваме да приветстваме провеждането на всякакви събития от подобен калибър в Хонконг", съобщи правителството в имейл.

Търговците на луксозни стоки на дребно в Хонконг се адаптират към новите условия - по-малък брой заможни китайски купувачи посещават града.

Преди пандемията Хонконг не се поддаваше на световните тенденции за намаляване на търсенето на луксозни маркови стоки, което се дължеше най-вече на привлекателността му за посетители с високи доходи.

Според експерти от бранша напредъкът на конкурентни центрове за пазаруване като китайския остров Хайнан се дължи на промяната в предпочитанията на потребителите и ръста на онлайн пазаруването.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама