В Световния ден без сутиени: 10 причини да НЕ носите


В Световния ден без сутиени: 10 причини да НЕ носите
Снимка: iStock

На 13 октомври се отбелязва още един Световен ден (след този на зрението). Става въпрос за Световния ден без сутиени. Ето ви 10 причини да ги захвърлите. 

Не предотвратява увисването на гърдите

Френските учени (а кои, ако не те!) доказаха, че в действителност носенето на сутиен не само не защитава гърдите от безсърдечната гравитация, но и дори може да навреди. Гръдните мускули атрофират без редовни упражнения, точно както всички останали. А постоянното поддържане отвън лишава гърдите от необходимото натоварване.

Вижте още: 10 неща, които всяка жена е правила с гърдите си

Сковава и затруднява дишането

Ако сутиенът е неправилно подбран, то той оказва натиск върху гръдния кош и пречи да се диша пълноценно. Ако сутиенът ви оставя следи по кожата - разделете се с него.

Причинява болка

Собственичките на голям бюст често се сблъскват с болка в раменете и шията, която мината с махането на сутиена. Експерименти са доказали, че при преминаване на сутиен без банели или пълен отказ от него болката изчезва. Не на страданията!

Трудно е да се намери, още по-трудно да се подбере

Да се избере правилният сутиен е цяла наука. В търсенето на идеалния може да се наложи да се обиколят десетки магазини и пак да не се намери нищо подходящо.

Научете останалите причини ТУК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама