Супер трик как да предотвратите потъмняването на бананите


Супер трик как да предотвратите потъмняването на бананите
Снимка: iStock

Бананите са вкусни и питателни плодове, на които много от нас се наслаждават редовно. Въпреки това, един често срещан проблем с бананите е тенденцията им да узряват бързо и да стават кафяви. Но какво ще стане, ако има начин да се предотврати потъмняването, което разваля и вида им? В тази статия ви предлагаме метод, който може да ви помогне да запазите бананите си свежи за по-дълъг период от време.

Етиленовата дилема

Бананите отделят естествен газ, наречен етилен, който е отговорен за процеса на тяхното узряване. Етиленът ускорява узряването на плодовете и зеленчуците, като ги кара да омекват и променят цвета си. Когато се съхраняват заедно, бананите отделят по-високи количества етилен, ускорявайки процеса на зреене не само за самите тях, но и за близките продукти. Това явление често е причината бананите да покафеняват по-бързо, когато се съхраняват в непосредствена близост до други плодове.

Вижте още: Какво се случва с тялото, ако ядете само банани

Решението

За да запазите бананите свежи за продължителен период от време, можете да използвате проста, но ефективна техника: да ги разделите и затворите. Като отделяте всеки банан от чепката и затваряте короната на всеки банан с прозрачно фолио, вие създавате бариера, която забавя отделянето на етиленов газ и не му позволява да достигне до останалата част от плода. Този метод ефективно изолира процеса на зреене за всеки отделен банан, което ви позволява да им се наслаждавате със собствено темпо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама