Защо мнозина поставят четката си за зъби на щипка за пране


Защо мнозина поставят четката си за зъби на щипка за пране
Снимка: iStock

Четката за зъби е основен инструмент за поддържане на оралното здраве. Въпреки това е изключително важно да я поддържате чиста, тъй като привлича милиони микроби и бактерии всеки ден, които могат да застрашат здравето ви.

Обикновено четките за зъби се съхраняват в банята, една от най-мръсните стаи в къщата, често нападната от бактерии като ешерихия коли. Тези бактерии могат лесно да се размножават върху влажната повърхност на четката за зъби. Ето защо е жизненоважно да почиствате и дезинфекцирате четката си за зъби всеки ден.

Една важна практика е да оставите четката си за зъби да изсъхне сама във вертикално положение. Ето защо много хора сега поставят четките си за зъби на щипка за пране.

Вижте още: 8 нестандартни приложения на четката за зъби

Четка за зъби върху щипка

Една на пръв поглед озадачаваща практика, която циркулира в мрежата, включва поставяне на четка за зъби върху щипка. Защо толкова много хора правят това?

Причината е, че все повече хора често пътуват или спят далеч от дома, при роднини или приятели. Невинаги е гарантирано да намерите хигиенични чаши или контейнери за четки за зъби в тези бани.

Така мнозина започнаха да носят щипка за четката си за зъби.

Методът е прост: просто прикрепете щипката към четката за зъби, така че да остане почти вертикална. По този начин четката за зъби изсъхва бързо и адекватно, като се избягва контакт с четки за зъби на други хора и повърхности в банята.

След като опитате този невероятен метод да поддържате четката си за зъби чиста и дезинфекцирана, вероятно ще продължите да я използвате.

Вижте още: Да станем по-красиви с помощта на... четка за зъби

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама