Дори той да си е тръгнал - вие сте тази, която печели


Дори той да си е тръгнал - вие сте тази, която печели
Снимка: iStock

Колкото и да ви боли в момента, повярвай ни – вие печелите. Знаем, че звучи налудничаво, но в момента, в който той е решил да ви напусне, е изгубил, а вие сте спечелили.

Вие сте тази, която печели, защото не се страхувахте да го обичате с цялото си сърце.

Вие бяхте истинска в този свят, пълен с фалшиви умове и предразсъдъци. Вие показахте на всички как се обича безкористно и направихте света по-добро място. Дори не смейте да мислите друго. Вашите сълзи, голямо сърце и изпълнена с живот душа са черти на истински войник.

Не се страхувахте да се борите за мечтите и вярванията си. Не се страхувахте да се борите за най-опасното нещо – любовта.

Знаехте, че може да се нараните, но красивото ви упорито сърце просто не искаше да се предаде при първото препятствие. Препятствията са ви направили по-силна.

Бяхте готова да падате и да ставате, сякаш нищо не се е случило. Бяхте готова да се отдадете изцяло на някой друг, което е най-красивото и вдъхновяващо нещо, което човек може да направи.

Така че, дори и да си е тръгнал, вие сте тази, която печели. Вие сте тази, която ще продължи живота си с високо вдигната глава и с голямото си, вече още по-силно сърце.

Въпреки че ви приемаше за даденост, вие давахте.

Въпреки че егоистичният му характер ви приемаше за даденост, голямото ви сърце даваше. Не се страхувахте да дадете най-ценното, което притежавате – сърцето си, на напълно непознат.

Можете ли да си представите какъв смел човек сте? Наистина трябва да се гордеете със себе си.

Вие давахте, въпреки че почти не получавахте нищо в замяна.

Винаги сте се надявали, че нещо ще се промени, и сте били великодушна да му дадете втори шанс. Въпреки че той не ви оцени, вие му дадохте своята обич и търпеливо го чакахте да ви отвърне със същото. Въпреки че ви излъга, вие бяхте честни.

Въпреки че лъжите му са ви преследвали всяка нощ в съня ви, вие не им позволихте да променят това, което сте. Вие останахте верни на себе си.

Никога не сте пропускали шанса да му кажете колко много го обичате или колко ви липсва, въпреки че той отказваше да отговаря на обажданията ви. Вие бяхте честни.

Честността е много скъп подарък, който сте дарявали от все сърце и сте го очаквали и от него, въпреки че сте знаели, че не можете да очаквате толкова скъп подарък от евтини хора. Но вие сте избрали да вярвате, защото винаги се опитвате да видите най-доброто в другите.

Въпреки че той си тръгна, вие сте тази, която печели.

Знаете, че сте дали всичко от себе си, въпреки че той го е приел за даденост.

Знайте, че вие печелите, защото сърцето ви е преживяло огромна болка и сега е още по-силно. Вашето голямо сърце ще бъде още по-голямо и по-силно, търпеливо ще чака някой, който ви заслужава.

Вие сте тази, която печели, защото знаете как да обичате и не позволявайте на никого да ви казва нещо различно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама