Жена, уважаваща себе си, няма да търпи тези 5 неща в любовта


Жена, уважаваща себе си, няма да търпи тези 5 неща в любовта
Снимка: iStock

Има огромна разлика между това просто да приемате нещата такива, каквито са, и да отстоявате самоуважението си.

Разликата е в толерантността. Да приемате нещата без съмнение е като да оставите някой да ви тъпче, без да зачита чувствата ви. Самоуважението обаче означава, че се цените достатъчно, за да не се примирявате с определено поведение от никого, особено от мъж.

Ето някои неща, които една уважаваща себе си жена няма да толерира от мъж.

1. Неуважителни забележки

Всички знаем, че комуникацията е ключова във всяка връзка. И не става въпрос само за говорене, а за това как говорим помежду си.

Жена със самоуважение знае стойността си. И очаква да бъде третирана със същото ниво на уважение, което дава на другите.

Неуважителните забележки, независимо дали са остри, или дискретни, са забранена зона за такава жена. Не става въпрос само за казаните думи, но и за намерението зад тях. И една жена, която уважава себе си, лесно може да разбере това намерение.

Ако мъж прави унизителни или омаловажаващи коментари, тя няма да го понесе. Разбира, че всеки заслужава уважение и ако мъжът не може да предложи това, значи не си струва времето ѝ.

Тук не става въпрос за прекомерна чувствителност. Става въпрос за разбиране на вашата стойност и очакване другите да се отнасят с вас по съответния начин.

Вижте още: Тези 7 въпроса могат да разкрият дали любовта ви е истинска

2. Емоционална манипулация

Емоционалната манипулация често е фина форма на контрол, при която един човек се опитва да повлияе на поведението или чувствата на друг чрез измамни или обидни тактики.

Ето нещо, върху което да помислите: според Psychology Today хората, които използват емоционална манипулация, често го правят, защото се чувстват безсилни и несигурни.

Жена със самоуважение няма да толерира подобно поведение от мъж. Тя може да идентифицира тези тактики и отказва да бъде повлияна от тях.

Вместо да се поддаде на тактиката на манипулатора, тя отстоява позицията си. Знае стойността си и не се страхува да се изправи срещу манипулатора и да поиска уважение.

Не позволявайте на никого да си играе с емоциите ви за собствена изгода.

3. Липса на подкрепа

Подкрепата е основен стълб във всяка връзка. Става въпрос за това да бъдем един за друг във времена на нужда и да празнуваме взаимно победите си.

Една жена със самоуважение очаква нейният мъж да стои до нея, било то в нейните професионални начинания, лични цели или дори в прости ежедневни неща.

Ако един мъж не успее да осигури емоционалната или физическа подкрепа, от която се нуждае, тя няма да го толерира. Разбира, че връзката е свързана с партньорство и взаимно насърчаване.

Да бъдеш без подкрепа може да те накара да се чувстваш сам, дори когато си във връзка. А една уважаваща себе си жена знае, че заслужава повече.

Вижте още: 6 неща, които емоционално зрелите мъже правят различно в любовта

4. Нарушени обещания

Обещанията не са за нарушаване. Те са ангажимент, обет за извършване на нещо и когато постоянно се нарушават, доверието започва да се стопява.

Не става въпрос да разчитате на някой друг за вашето щастие, а да имате някой, който искрено го е грижа за вашето благополучие и успех.

Една жена със самоуважение очаква честност и почтеност от мъжа в живота си. Ако той постоянно не успява да удържи на думата си, тя няма да го толерира.

Разбира, че доверието е крайъгълен камък на всяка връзка. И ако не може да се разчита на един мъж да спази обещанията си, тогава доверието се превръща в проблем.

Неизпълнените обещания може да изглеждат дребни неща, но те се натрупват с времето и могат сериозно да навредят на една връзка. Жена, която уважава себе си, знае, че заслужава някой, който цени думата им толкова, колкото и тя.

5. Липса на признателност

Всеки човек жадува за признателност, особено от тези, на които държи.

Жена със самоуважение влага сърцето си във всичко, което прави, независимо дали е в кариерата, връзките си или дори в простото действие на приготвяне на храна.

Тя заслужава да бъде с мъж, който признава усилията ѝ, който я цени за това коя е и какво прави. Мъж, който я приема за даденост, няма да бъде толериран.

Не става въпрос за очакване на постоянна похвала, а за това да се чувствате ценени и обичани.

Когато една жена влива любов и енергия в живота си и хората в него, липсата на признателност може да се почувства като дълбока рана. Това е емоционална болка, която една уважаваща себе си жена не би позволила да се натрупа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама