6 неща, които емоционално зрелите мъже правят различно в любовта


6 неща, които емоционално зрелите мъже правят различно в любовта
Снимка: iStock

Някои мъже може да остареят физически, но сякаш никога да не пораснат. Това е така, защото въпреки външния вид все още им липсва емоционална зрялост. Това си проличава и когато са във връзка. Ето 6 неща, които емоционално зрелите мъже правят различно.

1. Те поемат отговорност за себе си

Емоционално зрелите мъже не търсят някой, който да оправи живота им вместо тях. Те нямат нужда да тичате след тях. Те са способни. Вместо да се оплакват от проблемите си и да се опитват да обвинят всички и всичко около себе си, са проактивни. Вярват, че само от тях зависи да променят нещата, от които не са доволни.

Те ще обмислят как техните действия ви засягат и ще поемат пълна отговорност за начина, по който се държат. Това включва признаване на техните грешки. Така че емоционално зрял мъж във връзка няма проблем с извиненията.

2. Те не отричат ​​емоциите си

За съжаление все още има несправедлив социален натиск върху мъжете да държат чувствата си затворени. Токсичната мъжественост учи, че е знак за сила да се отблъсне и да се скрие от определени емоции.

Емоционално зрелите мъже знаят, че не само няма срам да прегърнем широката гама от чувства, през които всички преминаваме, но е от съществено значение да го направим.

Вижте още: 6 хитри начина, по които всеки може да има късмет в любовта (да, дори вие!)

3. Те могат да контролират нрава си (и поривите си!)

Колкото по-добре разбираме и изразяваме чувствата си, толкова по-лесно е да ги контролираме. По този начин е по-малко вероятно те да избухнат по неподходящ начин.

Самодисциплината като цяло е знак за зрялост. Мъжете с по-голяма емоционална зрялост могат по-добре да се справят със стреса. Така че е много по-малко вероятно да излеят лошото си настроение върху вас. Този самоконтрол се простира и върху други неща, като да останеш верен.

Много мъже се изкушават да се отклонят, особено при възможност. Но един емоционално зрял мъж е по-малко вероятно да действа импулсивно спрямо това. Част от причината е, че той е в състояние да постави по-широка перспектива на нещата и да обмисли дългосрочните последици.

4. Те са щастливи да покажат по-меката си страна и да се отворят

Уязвимостта е тайната съставка на всички истински и близки връзки. Но също така е адски трудно. Сложната част от уязвимостта е, че когато се поиска от нас, тя може да се почувства като слабост. Въпреки че не го виждаме така в другите хора. Необходима е емоционална зрялост, за да се преодолее този погрешен инстинкт, който експертите наричат ​​"красивата бъркотия" на уязвимостта. Но като успяваме да го направим, създаваме по-голяма интимност и доверие в отношенията си.

5. Честни са със себе си и с партньора си

Емоционално зрелите мъже познават себе си. Те имат добра представа за собствените си нужди и желания. Така че те могат да бъдат честни със себе си относно това, което ги мотивира и кара да работят.

За да бъдем честни с другите, първо трябва да бъдем честни със себе си. Изисква се много самосъзнание и самоотговорност, за да говориш истината в една връзка. За щастие това е нещо, което емоционално зрелите мъже могат.

Вижте още: 4-те златни правила на щастливата връзка

6. Те няма да избягат при първите признаци на трудност

Никой не търси приятел само, когато всичко е перфектно. Искаме да знаем, че те ще бъдат до нас както в лошите, така и в добрите времена.

Всяка дългосрочна връзка непременно преминава през възходи и падения. Но емоционално незрелите мъже са много по-склонни да се спасят при първите признаци на проблеми.

Ето защо емоционално зрелите мъже са по-подготвени да останат. Защото имат някои стабилни качества: те са издръжливи, търпеливи и реалистично настроени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама