4 начина да се отървете от любовната зависимост


4 начина да се отървете от любовната зависимост
Снимка: iStock/Guliver

Когато любовта не ви носи радост, а ви кара да страдате, време е да я прекратите!

Признайте, че има зависимост

На първо място, зависимостта трябва да бъде призната. Уви, точно като алкохолика, наркомана или зависимия от хазарт, човек, страдащ от любовна зависимост, често пъти не е готов да признае факта, намирайки всякакви оправдания и обяснения за поведението си.

Ако сте успели да се справите с първата точка, тогава най-добрата стъпка би била да работите с психолог. Ако това не е възможно, ще трябва да проявите воля и сами да се отървете от пристрастяването към любовта. Това е трудно, но напълно възможно. И когато успеете, ще видите колко радост може да даде една връзка, която лишена от напрежение и страдание.

Оттеглете обвиненията

Не обвинявайте себе си, нито партньора си, родителите си, трудното си детство, държавата, околната среда или пък нещо друго. Те не са виновни.

Работете върху самочувствието

За да се отървете от пристрастяването към любовта, трябва да работите върху самочувствието. Как се виждате във вашата връзка? Любими? Желани? Красиви? Жалки?

Какво ви кара да се чувствате красиви, освен комплиментите на вашия мъж? Ще можете ли да потиснете нуждата от одобрението му и да си признаете, че дори когато той не ви го дава, вие сами може да се чувствате красиви?

Отговорете си откровено на въпроса какво ви дава тази връзка

Сигурност? Пари? Комфорт? Възможност да се откажете от независимото вземане на решения? За да се отървете от пристрастяването към любовта, трябва да се научите да си давате всичко необходимо. За да не се чувствате безпомощни и да изпадате в паника само при мисълта, че ще трябва да разрешите тези проблеми сами.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама