6 червени флага при връзка с по-възрастен мъж


6 червени флага при връзка с по-възрастен мъж
Снимка: iStock

Ако обмисляте среща с по-възрастен мъж, може да сте чували някои предупредителни истории за потенциални червени флагове. Въпреки че е важно да сте наясно с потенциалните проблеми, не позволявайте на тези неща да ви изплашат! С правилното отношение и комуникация можете да се ориентирате и да се насладите на успешна връзка с по-възрастен мъж. Така че, преди да навлезете твърде дълбоко в тези отношения, не забравяйте да държите очите си отворени за някои от тези предупредителни знаци.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за излизане с по-възрастен мъж.

1. Иска веднага да се ожени за вас

Когато по-възрастен мъж иска да се ожени за вас незабавно, това трябва да се разглежда като голям червен флаг.

Едно е да развиете силна връзка с някого и да се чувствате така, сякаш можете да прекарате цял живот заедно, но е друго да скочите направо в брак, без да отделите време да изградите истинска основа за тази връзка.

Може би по-възрастният мъж, с когото се виждате, търси бързо решение за самотата си и вижда вас като решение. Или може да се опитва да прикрие съмнителното си минало и да вижда брака като най-добрия начин да направи това.

Така или иначе, не се сблъсквайте с това твърде бързо, защото има много недостатъци да се омъжите за по-възрастен мъж.

Вижте още: Плюсове и минуси на връзката с по-възрастен мъж

2. Той е емоционално недостъпен

Излизате ли с по-възрастен мъж, който е емоционално недостъпен? Ако е така, това е абсолютно червен флаг!

Емоционално недостъпните мъже са трудни за опознаване и могат да бъдат трудни за обичане. Те често не разкриват чувствата си или не показват никакви емоции, което може да затрудни създаването на връзка.

В началото може да изглежда, че вашият партньор е идеалният "улов". Той може да е очарователен, харизматичен и внимателен, но ако млъкне, когато става дума за обсъждане на чувствата му, това е знак, че не е готов за нова връзка.

3. Синдром на Питър Пан

Ако излизате с по-възрастен мъж и той показва признаци на синдрома на Питър Пан, това определено трябва да ви притесни.

Синдромът на Питър Пан е състояние, при което възрастен човек никога не пораства истински. Той може да се държи детински, да бъде незрял, безотговорен и изключително егоистичен.

Той също така може да има затруднения при формирането на смислени взаимоотношения и да разчита на другите за емоционална подкрепа. Ако вашият по-възрастен мъж проявява някоя от тези черти, това определено е червен флаг. Това е знак, че той не е готов да поеме отговорностите, които идват със сериозна връзка. Той може да не е в състояние да осигури емоционална подкрепа, когато е необходимо, или дори да се справи с основните задачи от ежедневния живот.

Вижте още: Секс със зрял мъж: Минуси и плюсове

4. Различни житейски планове

Случвало ли ви се е да се срещате с някой много по-възрастен от вас, само за да откриете, че не споделяте същите житейски планове? Ако е така, току-що сте се натъкнали на голям червен флаг!

Вярно е, че възрастта невинаги е равна на мъдрост, но когато става въпрос за среща с някой по-възрастен, важно е да сте сигурни, че житейските ви перспективи са съгласувани.

В противен случай може да се окажете в ситуация, в която постоянно сте в противоречие с половинката си – и това не са здравословни отношения.

Възрастовите разлики могат да създадат разделение в начина, по който и двамата виждате света, и ако връзката ви ще продължи, важно е да намерите начини да преодолеете тази разлика.

5. Той е критичен към вас

По-възрастните мъже често са по-критични към своите партньори, отколкото по-младите. Това не е непременно въпрос на възраст, а на зрялост: по-възрастните мъже имат повече опит и знаят какво търсят.

Една от основните причини е, че по-възрастните мъже са по-наясно със срещите. Те са виждали всичко това преди и са имали различни преживявания. В резултат на това са са по-придирчиви, когато става въпрос за това с кого излизат.

Вижте още: Връзката ми с по-възрастен мъж започна така...

6. Той е прекалено контролиращ и има силно собственическо чувство

Собственическото чувство е добре, ако е в малки дози. Разбира се, може да изглежда като безобиден признак на привързаност, че той е прекалено загрижен за вас, но това може бързо да се превърне в нездравословна връзка, ако не бъде пресечено в зародиш.

Контролирането на поведението и притежанието могат да приемат много форми. Той може да се опита да диктува какво носите, с кого излизате или къде ходите. Също така може да е прекалено ревнив към вашето време и енергия, опитвайки се да монополизира всичко за себе си. Без значение колко много ви обича, човекът, с когото излизате, никога НЕ трябва да ви контролира.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама