7 съвета как да заздравите връзката си


7 съвета как да заздравите връзката си
Снимка: iStock

Докато стабилността на дългосрочната романтична връзка или брак е невероятно хубаво нещо, приемането ѝ за даденост може да бъде голяма грешка. Това кара единия или двамата да се чувстват пренебрегнати.

Никой не обича да е последен в списъка с приоритети на половинката си и когато някой от партньорите се чувства така, това може да доведе до нещастна връзка/брак, изневяра или развод. Но вместо да оставите връзката ви да започне да се разпада, има няколко неща, които трябва да направите като двойка, които ще ви помогнат да се влюбите още повече с течение на времето.

Ето 7 неща, които двойките в стабилни връзки правят, за да заздравят любовта си.

1. Отделете време да бъдете сами - без деца и без разсейване

Изключете си телефоните. Оставете всичките си други отговорности – работа, задължения – на заден план. Фокусирайте се върху това да останете в момента с хората, които обичате най-много. Когато нищо не ви разсейва, можете да бъдете по-присъстващи.

Вижте още: Когато мъж ви харесва, винаги казва тези неща

2. Разчистете графика си и отделете време за интимност

Прекарайте деня в леглото или няколко часа просто един с друг, докосвайки се и сближавайки се.

3. Повторете първата си среща

Спомнете си първата среща, която сте имали заедно, и направете всичко възможно, за да я пресъздадете. Без значение какво сте направили, прекарайте една нощ, преживявайки отново момента, в който сте се свързали.

4. Гответе заедно

Проучванията са установили, че има много ползи за двойките, които готвят заедно, включително подобряване на интимността и ангажираността, укрепване на комуникацията и изграждане на екипна работа. Освен това получавате вкусно ястие в края му.

5. Кажете на половинката колко много го цените по конкретни начини

Кажете нещо като "Благодаря ти, че се погрижи за..." или "Оценявам, че ти..." Думи на утвърждение като тези със сигурност ще накарат партньора ви да се почувства дълбоко обичан, оценен и привързан към вас.

Вижте още: 8 неща, с които никога да не се задоволявате в една връзка

6. Бъдете тук и сега за партньора си

Вашата връзка трябва да бъде ваш основен приоритет. Всичките ви други отговорности са на второ място след партньора ви. Докато всички останали може да се борят за вашето време и внимание, когато отделите време да останете тук и сега с партньора си, само ще се сближите.

7. Кажете му, че го обичате и защо

Вашият партньор може да знае, че го обичате чрез вашите действия, но понякога думите "Обичам те" са точно това, което той трябва да чуе. Но вместо само тези три думи, кажете му: "Обичам те, защото..." и включете всички причини, поради които сте се влюбили в него на първо място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама