Неудобни ситуации, които всъщност укрепват отношенията


Неудобни ситуации, които всъщност укрепват отношенията
Снимка: iStock

Понякога неудобните ситуации и случки във връзката, вместо да влияят негативно, могат да укрепят взаимоотношенията между двама души. Това е напълно възможно и доказано. Така че, когато ви се случи нещо странно и конфузно, не си мислете, че партньорът ви задължително ще ви се присмее. Понякога това може да е във ваш плюс.

Конфузни моменти

Случват се неочаквано, често без да разберем дори как. В началото може да ги възприемете като срамни, но с течение на времето неудобните ситуации могат да ви сближат и да ви накарат да се забавлявате заедно.

След вечеря вие се усмихвате щастливо на половинката, без да подозирате, че малка, но доста забележима част от магданоза е заседнала между зъбите ви. Или по време на съвместна почивка на плажа сте изненадани от ротавирусна инфекция с  неприятни симптоми. А може да се случи да объркате времето и мястото на събранието, да кажете някоя кофти шега или да изпратите съобщение до партньора, което е било предназначено за някоя приятелка. Спомняйки си това, сигурно искате да се скриете от срам. Но помнете, че точно такива ситуации сближават партньорите. Те изглеждат забавни в очите на половинката ви и това прави отношенията ви още по-хубави.

Запознанството с родители и приятели

Често се случва да се притесняваме, когато се запознаваме с приятелите на половинката ни, защото искаме да изглеждаме добре в техните очи. Когато става въпрос за запознанство с родителите на партньора, вълнението е стократно и към него се добавя притеснението, страха от неприемане. Във вас има хиляди въпроси и притеснения за това как ще се представите, дали е по-добре да мълчите или е хубаво да завържете разговор. В крайна сметка точно такава неудобна ситуация може да сближи още повече двама души. Щом партньорът ви иска да ви запознае с родителите си, това означава, че е сериозен в намеренията си.

Странни навици

В една връзка всеки идва със своите навици, някои от които са много странни. За вас те отдавна са се превърнали в нещо нормално, но партньорът ви може да има различно мнение по този въпрос. А може би вие ще се подразните на неговите навици: да говори по телефона по време на съвместна вечеря; да не поставя четката за зъби в чаша; да не избърсва трохите от масата, да играе детски игрички...

Тук идва моментът, в който двамата трябва да седнете и да си сподели какво ви дразни и какво можете да промените в себе си. Точно такива разговори сближават хората и ако ги проведете по нормален начин, това ще доведе до сигурни резултати.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама