Всичко, което трябва да знаете за мъжкия ум


Всичко, което трябва да знаете за мъжкия ум
Снимка: iStock/Guliver

Нека мъжете да бъдат мъже, а вашата женска сила само да ги кара да стават по-добри!

Ако сте в романтична връзка с мъж, значи вероятно непрекъснато се изненадвате на някои неща от характера му. Но не се притеснявайте, защото все още не знаем много за това, което се случва в главата на мъжете.

Понякога е много трудно да се повярва, че мъжете и жените идват от една и съща планета, защото ние сме толкова различни. Но има добра новина - когато мъжете и жените започват да разбират какви са тези различия, те се превръщат в прекрасно допълнение един за друг в една връзка.

Ако искате да видите как вашият мъж цъфти и расте близо до вас, тогава трябва да запомните следните важни съвети, които да ви помогнат да разберете какво всъщност мисли един мъж:

Мъжете са програмирани да защитават и осигуряват жената

Човешкият мозък е програмиран да защитава своето „племе“ от заплахи дори в съвременния свят. Ако сте силна и независима жена, тогава може да откажете на мъж да ви защити, защото вие сами можете да го направите перфектно. Важно е обаче да разберете, че когато мъжът ви защитава, той изобщо не ви смята за слаби или безсилни. В действителност това означава, че той следва призива на основните си биологични инстинкти и че ви счита за ценни и достойни за неговата защита.

Мъжете са фокусирани върху едно нещо

В зората на човечеството мъжете и жените играеха съвсем различни роли: мъжете ловуваха, а жените се занимаваха със събиране. По време на еволюцията, работата на мъжкия и женския мозък, малко се е променила.

Мъжете са склонни да се съсредоточават само върху една задача. Помислете само - ловецът не цели веднага цялото стадо. В противен случай той може да пропусне.  Всеки мъж и всяка жена изпълнява своята важна функция, предназначена да поддържа живота на „племето“. Мъжете и жените се допълват перфектно, ако разбират какви са разликите им.

ОСНОВНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕДИН ИСТИНСКИ ДЖЕНТЪЛМЕН

Мъжете се нуждаят от свобода

Чувството за неограниченост и свобода носят удовлетворение на мъжете. Всеки представител на силния пол иска да почувства своето участие в света и в същото време да бъде свободен от неговите ограничения и стрес. Жените, напротив, жадуват за интимност и пълнота във всичко. Но това не означава, че мъжете се отклоняват от отношенията. Просто понякога партньорът ви трябва да си почине и да се оттегли, за да пренасочи енергията си в правилната посока. Ако забележите такова желание на вашия мъж, просто му дайте свободно време за себе си и не се тревожете. И това не означава, че той се опитва да се дистанцира от вас!

Не забравяйте, че той се нуждае от свобода точно толкова, колкото и от близост. Две различно насочени потребности понякога водят до неразбиране в отношенията, освен ако не сте наясно с естеството на тези желания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама