Основните характеристики на един истински джентълмен


Основните характеристики на един истински джентълмен
Снимка: iStock/Guliver

В съвременния свят е доста трудно да срещнем мъж с чест и достойнство. Твърде много маски се носят както от мъже, така и от жени. Само че истинските мъже имат черти на характера, за които ще ви разкажем в тази статия.

Как също се познава истинският мъж? Той далеч не е идеален, както си мислят жените. Идеалите на всеки са различни. За някои това са мускули, а други предпочитат партньори,  със семейни ценности. Психолозите обръщат внимание на факта, че един джентълмен трябва да има определени черти на характера и затова е много по-лесно да го разпознаете.

Мъжете имат добре развито собствено его, но имат и сърце, както и чувства. Истинските мъже са чувствителни, знаят как да признаят грешките си, извиняват се, ако са виновни и се опитват да дадат най-доброто от себе си

Вижте кои са характеристики на един истински джентълмен:

Истинските мъже не се срамуват от чувствата си. Те казват „обичам те“ не само когато се нуждаят от интимност с жена, а когато истински изпитват това чувство.

Истинските мъже никога няма да изоставят децата си и винаги се отнасят към семейството с голяма отговорност. Прекарват време с наследниците, учат ги постоянно на нови неща, възпитават ги и ги напътстват.

Истинските мъже винаги служат като опора за своята жена. За тях не е важна само интимността с нея, но и емоционалното участие в живота й. Те ще действат така, че любимата им да се чувства добре, да е защитена и да знае, че винаги ще е на първо място.

Дори момчето да не е отгледано от баща си или по принцип е имало трудно детство, то може да израсне и да стане истински мъж. И като порасне, той става по-успешен, по-силен и по-уверен- все качества на истинския мъж.

Джентълмените винаги са искрени. Те няма да ви излъжат, нито ще направят празни обещания. Те държат на думата си.

ВМЕСТО "ОБИЧАМ ТЕ!": ПОКАЖЕТЕ ЛЮБОВТА СИ С ТЕЗИ 4 ДЕЙСТВИЯ

Достойните мъже живеят с отговорност за своите думи и дела. Обещават малко, правят повече. Не бият жените си, не ги критикуват, правят компромиси.

Истинските господа вдъхновяват, дават пример на децата си. Най-големият „мускул“, който използват, е мозъкът им. Те знаят как да мислят и разсъждават, а не да действат импулсивно.

Истинските мъже, независимо от нивото на емоционалност, преминават през всички трудности, с високо вдигната глава. Всички проблеми, те възприемат като опит.

Истинските мъже – това не са тези, които постоянно се хвалят. Напротив, джентълменът, винаги смята, че има още към какво да се стреми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама