Любовни хроники: Лили Иванова и Иван Пеев


Любовни хроники: Лили Иванова и Иван Пеев
Снимка: Facebook

Примата на българската естрада Лили Иванова е като „затворена книга“, когато става дума за личния ѝ живот. Десетилетия наред феновете ѝ гадаят на колко е години, има ли родени деца и колко са били мъжете в нейния живот.

Коя е голямата любов на Лили Иванова

Истината е, че българската легенда има три официални брака, както и още публични връзки с известни музиканти. Но Лили Иванова никога не е крила, че в сърцето ѝ е успял да се настани само един-единствен мъж и това е нейният втори съпруг - композиторът Иван Пеев, който си отиде от този свят през 2018 година.

Техният брак е предшестван и донякъде провокиран от любовната история на Здравко Радоев и Лили. Пианистът и певицата се залюбват малко преди примата да се срещне с Иван Пеев, но докато е все още омъжена за първия – д-р Георги Павлов от Перник, когото твърди, че никога не е обичала.

Вижте още: Българската дизайнерка, която покори Vogue, давайки нов живот на стари платове (ВИДЕО и СНИМКИ)

Самият Здравко казва в свое интервю:

"Постепенно се сближихме с Лили, любовта дойде по-късно. Тя все още беше женена за първия си мъж – доктора. Аз даже имах респект от това, че е семейна, някакво неприятно усещане, че вършим нещо нередно.

Тя забременя по време на нашата връзка извънматочно и получи кръвоизлив в хотела. Това стана по време на турне в Петрич. Спешно извикахме Бърза помощ и я оперираха по спешност. Отрязаха ѝ и втората маточна тръба, след което тя вече не можеше да бъде майка. Първата тръба беше отрязана в началото на брака ѝ с първия ѝ мъж д-р Павлов.

Когато се разведе с доктора, заживяхме заедно и изкарахме 3-4 години. По-късно тя реши да се омъжи за моя приятел Ванко Пеев. Едва ли не аз самият провокирах чувствата ѝ към него, затова бях разочарован, че Иван ѝ предложи брак. Нещо, което аз не направих, защото смятах, че на този етап по-важни са музиката и кариерата“, допълва още Радоев.

Повече за Лили и Иван

Двамата са заедно от 1965 до 1972 година. Лили никога не е крила, че именно Иван Пеев, който е нейният втори съпруг, е нейната голяма любов, а всички останали мъже, появили се в живота ѝ след него, са били обикновени заместители.

По време на брака им обаче той гледа на нея с пренебрежение, като често дори си позволява да я унижава публично. След едно такова унижение по време на концерт примата гони Иван от сцената. Следва развод, а по-късно композиторът се жени за изключително популярната по онова време певица Светла Стоева. Въпреки всичко остава в приятелски отношения с Лили до смъртта си, като постепенно се превръща в най-близкия човек в живота ѝ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама