6 трика, които ще променят начина, по който перете


6 трика, които ще променят начина, по който перете
Снимка: iStock

Може би се чудите какво може да е толкова трудно при прането на дрехи в пералня? От време на време обаче получаваме не толкова добри резултати като все още мръсни ризи или дупки на любимите ни тениски. Така че, за да спестите малко време и пари, както и да удължите живота на дрехите си, запомнете тези полезни съвети.

1. Възползвайте се от предимствата на микрофибъра

Сивият мъх е особено забележим върху тъмни дрехи. Причината за появата му са малки влакна, които се отделят от една дреха и се залепват върху повърхността на друга.

Малка микрофибърна кърпа ще ви помогне да се отървете от мъха. Добавете го в барабана и започнете да перете, а по време на процеса на центрофугиране мъхът ще полепне по кърпата.

Вижте още: Ето защо пералните имат 3 отделения и как да ги използвате правилно

2. Лесен начин да проверите състоянието на барабана

Пералня, която не работи правилно, може да доведе до дупки в дрехите ви. Найлонов чорапогащник или чорап може да ви помогне да разберете дали машината е виновникът.

Прокарайте го около вътрешността на празния барабан. Ако чорапът не е скъсан, пералнята не прави дупки и не къса дрехите. Ако е скъсан, трябва да я ремонтирате.

3. Поставете домакинска гъба в барабана

Хората, които имат котка или куче, знаят много добре, че космите на техните домашни любимци остават по дрехите дори след пране. Но този проблем може да бъде сведен до минимум. Просто поставете чиста гъба за миене на съдове в барабана заедно с прането – по нея ще полепнат животински косми.

4. Поставете обувките в торба за пране, преди да ги сложите в пералнята

Много хора перат маратонките си машинно. Но най-добре е да ги перете в специална торба за пране. 

Вижте още: 6 неща, които не сте знаели, че се перат в пералня

5. Поставете уста за вода в барабана

За да почистите барабана от бактерии и микроби, можете да използвате просто и достъпно средство - вода за уста. Този продукт, предназначен да направи дъха ни свеж, може лесно да премахне неприятните миризми от барабана на пералнята. Просто трябва да излеете водата за уста в празния барабан и да стартирате един цикъл на изплакване.

6. Почистете чекмеджето за перилен препарат

За да почистите чекмеджето от мръсотия и бактерии, трябва да поставите 2 чаши оцет и около 20 капки етерично масло в него и след това да пуснете цикъл на пране. Можете също да използвате етерично масло от чаено дърво, което има противогъбични свойства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама