Ето защо пералните имат 3 отделения и как да ги използвате правилно


Ето защо пералните имат 3 отделения и как да ги използвате правилно
Снимка: iStock

Ако сте от любителите на пране с капсули, може би сега си почесвате главата в чудене. Съвсем бяхте забравили, че имате чекмеджета на пералнята, нали?

Вижте още: Върнете белия цвят на чорапите с една проста съставка

Но ако все още използвате омекотител или все още не сте открили радостта от капсулата, тогава разбирането на отделните отделения и правилното им използване може да направи всичко различно. Така че нека да разгледаме тези 3 важни секции.

Отделението за „предпране“

Ако вашата машина има функция за предварително пране и дрехите ви са изключително мръсни, тогава не е лоша идеята за предпране. Тази настройка по същество е пране, което се случва преди дрехите ви да преминат през основния цикъл, така че се използва най-вече за премахване на наистина силна мръсотия. И в такъв случай ще трябва да поставите малко препарат в отделението на чекмеджето за предварително пране, което обикновено е маркирано с 1 или I.

Отделението за основно пране

Това е разделението, обозначено като II (понякога 2) и точно него трябва да използвате за вашите дози препарат или прах, ако не сте фенове на капсулите. Това е и секцията, която трябва да използвате, ако добавяте препарат за премахване на петна към прането си.

Вижте още: Какво означават символите на пералнята

Отделението за омекотител

Третата и най-малка секция в чекмеджето на пералнята е мястото, където се слага омекотителя. Ще забележите, че е маркирана с числото 3, III, символ на цвете или звезда. Балсамът за тъкани ще ви помогне да омекоти прането ви и обикновено добавя допълнителен аромат, но не е жизненоважна добавка към вашето пране и няма да повлияе на нивото на почистване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама