6 неща, които не сте знаели, че се перат в пералня


6 неща, които не сте знаели, че се перат в пералня
Снимка: iStock

Ако трябва да бъдем честни, наистина сме адски благодарни на човека, изобретил пералнята! А ето и кои са нещата, които можете да изперете вътре и да спестите време. 

1. Плюшени играчки

Те получават много любов от децата ви, но определено не изглеждат особени привлекателни, когато са сплъстени и покрити с бактерии и мръсотия.

2. Възглавници

Знаете ли, че възглавниците трябва да се перат на всеки 3 до 6 месеца? Направете го в пералнята! Е, освен ортопедичните, които са с мемори пяна - след пране те губят свойствата си, тъй като пяната им се деформира.

Вижте още: Неочаквано: Ето какво ще се случи, ако полеете орхидеите с чеснова вода

3. Чанти и раници

Независимо дали говорим за туристически планинарски раници, или за училищни, те определено могат да се перат в пералнята. Не забравяйте да изпразните джобовете, да обърнете навътре и да премахнете ключодържателите, лепенките и щифтовете. Същото важи и за дамските чанти, стига да не са от естествена кожа.

4. Кецове

Махнете връзките и сложете обувките , заедно с няколко кърпи (за да омекотите ударите в барабана). Перете в студена вода и сушете на въздух.

5. Постелки за йога

Добре е да поставите гумените през цикъл с центрофуга, за да ги почистите дълбоко и да премахнете излишната вода, тъй като те наистина поемат много.

Вижте още: НЕ чистете падналите листа, те крият огромни ползи. Ето какви

6. Завеса за баня

Кога за последно почистихте завесата за душ? Тя се нуждае от добро измиване в началото на всеки сезон. Ако долните краища са оранжеви, накиснете за няколко часа в разредена белина и след това изперете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама