Накиснете 5 скилидки чесън във вряла вода: това решава добре познат проблем


Накиснете 5 скилидки чесън във вряла вода: това решава добре познат проблем
Снимка: iStock

Открийте как да използвате пет скилидки чесън, за да отървете дома си от нещо, което е смущавало спокойния ви сън.

Чудодейните ползи от чесъна

Чесънът несъмнено е един от най-широко използваните зеленчуци в кухнята, често добавян към ястия заради подобряващите вкуса си свойства. Докато мнозина оценяват неговия аромат, не всеки може да понесе вкуса му. Чесънът обаче има невероятни ползи за здравето.

Първо, той е отличен антиоксидант, борейки се със стареенето на клетките и тъканите. Освен това притежава антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, помагайки за предотвратяване на различни заболявания. Чесънът е ефективен срещу гъбички, възпаления, бактериална пролиферация и вирусни заболявания. Въпреки че не може да замести лекарството, препоръчително е да се консултирате с лекар за съвет относно употребата му.

Освен това чесънът може да подобри кръвообращението чрез намаляване на сковаността на кръвоносните съдове.

Вижте още: Не изхвърляйте люспите от чесън, ето за какво можете да ги използвате 

Мнозина не знаят, че чесънът може да се използва за цели извън готвенето. Прочетете, за да откриете непознат трик с помощта на чесън.

5 скилидки чесън като репелент срещу насекоми

Малцина знаят, че чесънът може да се използва срещу насекоми, особено тези, които нахлуват в домовете през лятото.

За ефективни резултати нарежете пет скилидки чесън и ги накиснете във вряла вода. Покрийте съда с кърпа и оставете сместа да престои една нощ. На следващия ден прецедете водата и я налейте в бутилка със спрей. Нанесете чесновата вода върху зони от дома си, които са най-засегнати от насекоми.

Тази чеснова смес може да се направи и да се нанесе върху мебели и ъгли, ако е необходимо. Чесънът действа като естествен репелент за много насекоми, включително хлебарки, мухи и комари. Чрез създаването на чеснова вода можете да спестите пари, които иначе биха били похарчени за скъпи репеленти, съдържащи химия.

Вижте още: 3 практични начина да използвате чесън в градината си

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама