3 растения, които абсорбират излишната влага у дома


3 растения, които абсорбират излишната влага у дома
Снимка: iStock

Битката с прекомерната влажност и мухъла понякога може да изглежда непосилна. И все пак природата ни е предоставила набор от растителни съюзници, които могат да ни помогнат. Тези растения имат способността да абсорбират излишната влага и да премахват вредните токсини от въздуха.

1. Кактус

Известни със способността си да виреят в сухи условия, кактусите се справят отлично и с премахването на влагата от заобикалящата ги среда. За да оцелеят в пустинни условия, те абсорбират и съхраняват вода, като по този начин помагат за понижаване на нивата на влажност във вашия дом. Освен това ниската нужда от поддръжка и уникалният външен вид на кактусите ги правят практичен избор.

Вижте още: Нанасяйте тази течност върху растенията веднъж месечно, за да цъфтят

2. Бамбукова палма

Бамбуковата палма със своите пищни зелени листа може да ви пренесе в тропически рай, като същевременно работи усилено за контролиране на влажността и подобряване на качеството на въздуха. Ефективно премахва влагата и намалява токсините във въздуха.

3. Зелена лилия (паякообразно растение)

Това е често срещано стайно растение, което е ефективно както за намаляване на влагата, така и за пречистване на въздуха. То лесно абсорбира вода, което го прави идеално за поддържане на здравословни нива на влажност. Освен това, зелената лилия е лесна за отглеждане и размножаване, което означава, че можете да имате множество растения в дома си.

Вижте още: Как да предпазите почвата на цветята от мухъл

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама