4 груби грешки при дълбаенето на тиква за декорация


4 груби грешки при дълбаенето на тиква за декорация
Снимка: iStock

Веднага щом листата започнат да падат и ароматът на печена тиква и кестени започне да се носи във въздуха, е трудно да устоите на изкушението за есенна декорация. А нима има по-традиционна октомврийска украса от издълбана тиква? Но фенерите не траят вечно и ако издълбаете тиквата си твърде рано (или допуснете някои груби грешки), може да се окажете с мухлясала бъркотия изключително бързо. Ето някои наистина добри съвети и трикове, които можете да използвате, за да избегнете грешките.

1. Не съхранявайте вашата неиздълбана тиква на слънце

Неиздълбаните тикви, оставени върху твърди и невъзможни за дишане повърхности, като камък или тухла, могат да изгният по-бързо, когато са изложени на атмосферни влияния. Най-добре дръжте тиквите на открито на сянка върху стара открита метална или дървена маса.

Вижте още: 4 трика при готвенето в мултикукър

2. Не избирайте тиквата само по външния вид

Тиквите, които избирате, имат много общо с това как ще се получи вашият фенер. Стойте далеч от тикви с натъртвания или меки петна. Непокътнатите стъбла са сигурен знак, че тиквата ви е свежа и ще издържи до Хелоуин.

3. Не се стараете в почистването на тиквата си

Почистете тиквата веднага, след като я донесете у дома! Това ще ѝ помогне да издържи по-дълго и ще бъде по-красива. В идеалния случай първо измийте тиквата със сапун и вода, оставете я да изсъхне и чак след това хванете ножа.

4. Пропускате дезинфекцията

Това звучи като твърде сложна работа, но е бърза стъпка, която ще окаже огромно влияние върху продължителността на живота на вашия фенер. След като измиете и почистите вътрешността на тиквата си, напълнете кофа с вода и няколко чаени лъжички белина. Сложете гумени ръкавици и потопете напълно тиквата си. Задръжте я там за две минути. Извадете я, оставете я да изсъхне и вече можете да сте спокойни, че сте дали допълнителен тласък в борбата с бактериите и микроорганизмите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама