4 начина да направите спалнята си по-луксозна (СНИМКИ)


4 начина да направите спалнята си по-луксозна (СНИМКИ)
Снимка: iStock

По отношение на дизайна и декора, спалнята често се пренебрегва в полза на по-големите, по-ефектни и по-общи стаи като кухнята и всекидневната. Истината е, че големите помещения са “сърцето” на дома, но вашата спалня е вашето светилище. Лично и интимно пространство, което държи ключа към по-личните нужди като сън и релакс.

Вижте още: 6 интериорни тенденции и течения, които са се доказали с времето (СНИМКИ)

Ако искате да превърнете спалнята си в луксозно пространство, тогава насочете вниманието си към по-малките детайли. Докато балансът между функционалност и комфорт е даденост във всяко лично пространство, за максимално въздействие насочете вниманието си към естествената светлина, цветова схема и мебели. Дори ако редекорирате спалнята си с ограничен бюджет, лесно е да я подобрите, като усъвършенствате елементарни детайли. Ето откъде да започнете.

Качествено бельо

Красивото спално бельо е вечна инвестиция, която не само ще изглежда и ще се чувства страхотно, но и ще ви осигури по-добър нощен сън. Потърсете дишащи материи като памук и бамбук, а за допълнителна луксозна атмосфера не можете да подминете класическия вид на ленените чаршафи. Увеличете коефициента на лукс, като се придържате към неутрална цветова палитра - бяло, кремаво, нюд или дори маслинено и сиво.

Възглавници

Нищо не кара една стая да се чувства като луксозен хотел по-бързо от набор от плюшени и пухкави възглавници, разположени на леглото. Ако предпочитате по-плоска възглавница за сън, вземете пуф с подвижен капак или изящна кутия тип сандък, в която да съхранявате излишните възглавници. Номерът е да имате поне две пухкави възглавници.

Вижте още: 6 вещи за дома, които си струва да купите от антикварен магазин

Симетрия

Две нощни шкафчета с две лампи и два комплекта възглавници привличат добър, здравословен поток от енергия за хармонична връзка, но също така изглеждат страхотно. Ако се стремите към по-еклектичен външен вид, не е задължително всеки елемент да е в комплект – просто се уверете, че са две.

Пердета

Добре поставените завеси ще ви отведат на “следващо ниво” - те ще балансират яркостта на стените и тавана на спалнята. Така че, независимо дали избирате пердета, щори или плътни завеси, отделете време, за да ги направите идеални по размер. Помислете за добавяне на допълнителен метър към ширината на завесите за по-изискана визия, когато се дръпнат настрани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама