6 вещи за дома, които си струва да купите от антикварен магазин


6 вещи за дома, които си струва да купите от антикварен магазин
Снимка: iStock

Антикварните магазини са най-доброто решение по отношение на устойчивостта – те са начин да използвате повторно и да вдъхнете живот на нечии вещи. Но песетенето на финанси също е доста голям позитив. Това е лов на съкровища за възрастни, където можете да намерите редки и полезни предмети, които ще направят дома ви уникален и изпълнен с индивидуалност, позволявайки на вашия декор да се открои от останалите.

Вижте още: 4 груби грешки при дълбаенето на тиква за декорация

Антикварните магазини могат да бъдат огромни и пренаселени, така че е добра идея да имате стратегия, когато прекрачите входната врата. Ето какво си заслужава да търсите следващия път, когато правите такъв тип шопинг.

1. Лампи

Винтидж лампите незабавно придават характер на вашия дом, но често са пренебрегвана покупка в магазините за втора употреба най-вече защото хората предполагат, че са счупени. Дори да е така, една подобна поправка отнема не повече от 10 минути.

2. Произведения на изкуството

Можете да намерите картини, щампи и множество други оригинални произведения на изкуството в магазините за втора употреба. Това е прекрасен начин да се откроите и да добавите интересни акценти у дома. Добра идея е първо да проучите художника, за да разберете предисторията зад произведение на изкуството.

Вижте още: 6 интериорни грешки, които масово се допускат в хола

3. Сребърни подноси и сервизи

Намирането на стерлингово сребро може да бъде предизвикателство, но посребрените кофи за шампанско, урни с трофеи и купи за пунш, които могат да бъдат пълни с цветя, колекции или орнаменти по време на празниците, са изключително многофункционални.

4. Ретро керамика

Няма нищо по-ценно за един търсач на съкровища от подписана ретро керамика в магазините за стари стоки. Лия Ашли, интериорен стилист и ретро експерт, е откривала съкровища като парче от грънчаря от Кентъки Чарлз Каунтс, чиято керамика се събира от музеи.

5. Огледала

Интериорният дизайнер от Ню Хемпшир Деби Дейли обича ретро огледалата заради уникалната им патина. „Специално търся венециански огледала или състарени огледала, тези, които имат мехурчета в тях, или вълнообразно стъкло, и наистина сложна рамка“.

6. Рамки

Ако намерите красива рамка в магазин за антикварни стоки, може би си струва да премахнете не толкова красивото изкуство, което идва с нея, и да запазите рамката, за да я използвате за огледало, друга картина или да я изложите заедно с някои ретро книги и саксийни растения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама