Ето какви семена да засадите през началото на април


Ето какви семена да засадите през началото на април
Снимка: iStock

Април е месец, в който градината сякаш оживява. Пролетта вече е в ход, дните са по-дълги и често по-топли. Традиционно слънчевото време и дъждовете се редуват, но през последните години дъждът през април не е особено интензивен, радвайки ни с по-сухи пролети.

Април месец е идеалният момент да се заемете с градината - да премахнете отпадъците от миналата година, да разкопаете и да засадите семена. Можете да направите това по два начина – директно в почвата или в малки саксийки, докато растенията покълнат. Опитните градинари смятат, че вторият вариант е доста по-добър, особено ако покриете семенцата с найлон или фолио, за да пораснат по-бързо.

Какви семена се садят през април?

Люти чушки и домати

Ако все още не сте засяли семена от лют червен пипер и домати, април е последният ви шанс да ги засадите на закрито. Изберете от широка гама вкусни, цветни, сочни червени сортове. Засадете ги в пластмасови кофички, докато не достигнат височина поне от 10-15см, когато трябва да ги преместите в градината.

Вижте още: Пролетна резитба на овошките: Защо, как и кога

Цвекло и моркови

Не забравяйте и традиционните фаворити. Цвеклото е сред най-лесните и възнаграждаващи култури и може да се засява директно на открито през април. Морковите са друг супер избор за отглеждане и могат да се сеят както в дълбоки саксии, така навън.

Целина

Целината се нуждае от дълъг вегетационен период за есенна/зимна реколта, така че засейте сега на закрито. Прехвърлете разсада в отделни саксии, когато са достатъчно големи.

Грах

Грахът се отглежда лесно и може да се прибере рано през лятото, което го прави добре дошла ранна култура. Можете да ги засеете директно навън, но имайте предвид, че са любима закуска за мишки – ако имате подобен проблем, засейте ги на закрито и ги преместете навън, когато станат високи 15 см.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама