Как да правите картофи соте, така че да не се сплескват


Как да правите картофи соте, така че да не се сплескват
Снимка: iStock

Надали има по-пролетна гарнитура от картофи соте. Всички ги обичаме – малки хрупкави картофчета с копър и чесън, ммм! Много често обаче се случва или да се преварени и с вкус на картофено пюре, или да са сплескани. Ето как да правите картофи соте, така че да не се сплескват.

Не ги преварявайте

Без значение дали сте избрали малки картофчета, или по-големи пресни картофи, трябва да ги обелите и сварите в подсолена вода. Тук има една уловка - картофите не трябва да стават много меки, а да бъдат полусварени, защото освен варенето ще бъдат подложени и на друга термична обработка и ако още в началото ги сварите, в последствие ще се разпаднат и вместо картофи соте, ще получите картофена каша.

Вижте още: Как да готвите ориз, така че да не става на каша

Добавете малко мляко

За да стане мек, ароматен и още по-вкусен, картофът е добре да се вари в смес от вода и малко мляко. Съотношението е чаша мляко на литър вода. Ако се нареже лук и се добави и масло в течността, този зеленчук надминава и най-добрите очаквания.

Не ги запържвайте само в масло

Маслото гори при по-висока температура, затова в тигана трябва да сложите и няколко капки олио или зехтин. В противен случай картофите ви няма да имат особено добър аромат.

Сложете копър и чесън накрая

Ако сте изпълнили предходните стъпки, то значи вече е време за финалната стъпка, а именно овкусяването. Добавете ситно нарязаните копър и чесън в тигана, за да обгърнат картофите ви с аромат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама