Вижте последния апартамент на Карл Лагерфелд, продаден за 10 милиона евро (СНИМКИ)


Вижте последния апартамент на Карл Лагерфелд, продаден за 10 милиона евро (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Великият дизайнер Карл Лагерфелд си отиде преди 5 години, но както често става в света на модата - неговата памет се пази и образът му живее сред нас, по-ярък от преди. Последният дом, който ексцентричното модно гуру е обитавал, а и обзавел съвсем сам, беше продадено за умопомрачителните 10 милиона евро на търг в Париж.

Вижте още: Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон (СНИМКА)

Повече за имота

Парижкото жилище на модния дизайнер Карл Лагерфелд е футуристичен тристаен апартамент с площ от 260 квадратни метра и разполагащ с гардеробна от над 50 квадратни метра. 

Според фирмата Althemis, която не пожела да разкрие самоличността или националността на купувача, жилището е било обявено за продан за 5,3 милиона евро.

Разположен в сграда от 17-и век на Ке Волтер в сърцето на историческия Париж, апартаментът с изглед към Сена и музея Лувър е напълно преустроен от дизайнера във футуристичен стил.

Основното помещение от 120 квадратни метра включва множество библиотечни рафтове с осветление. Спалнята с изглед към вътрешния двор разполага с гардеробна с площ над 50 квадратни метра.

Карл Лагерфелд, чиито творения и дефилета за "Шанел", "Фенди" и собствената му марка оказаха огромно влияние върху света на модата, обитава апартамента в Париж около десет години до смъртта си през февруари 2019 г.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама