Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон (СНИМКА)


Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Къщите носят специална енергия, особено, ако в тях са живяли световноизвестни легенди. Сега някой от заможните фенове на Фреди Меркюри ще може да се наслади на къщата, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи АП.

"Гардън лодж" - къщата в неоджорджиански стил в Кенсингтън, се продава от консултантската компания Knight Frank, на цена над 30 млн. британски лири.

Меркюри, който беше вокалист на групата "Куин", купува имота през 1980 г. Това е годината, в която излиза албумът The Game. От него са хитовете Another One Bites the Dust и Crazy Little Thing Called Love, оглавили музикалните класации.

Вижте още: Принцеса Кейт вече излиза свободно навън (СНИМКИ)

Според биографичната книга "Меркюри: Една интимна биография на Фреди Меркюри" (Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury) певецът плаща в брой за покупката на къщата, чиято цена тогава е била над 500 000 британски лири. "Видях къщата и се влюбих в нея. След половин час беше моя", е казал фронтменът на "Куин", цитиран в книгата.

Повече за имота

Меркюри прави мащабен ремонт на имота и го обзавежда с ценни произведения на изкуството. Сред притежанията на певеца е имало картини на Пикасо, Дали, Матис.

"Харесва ми да бъде обграден от изумителни неща. Искам да живея по викториански, сред ексклузивни притежания", е казвал още певецът според биографичната книга.

Фреди Меркюри умира в тази къща през 1991 г. от пневмония вследствие на СПИН. Тогава той е на 45 години. Къщата, която има осем спални, и всичко в нея е завещано на неговата близка приятелка и бивша годеница Мери Остин, която известно време живее в къщата. През изтеклите години Остин е продала колекциите от сценични костюми, произведения на изкуството, текстове на песни. През миналия месец бе обявена и продажбата на къщата.

Този дом беше е безценна кутия със спомени, защото във всяка стая имаше любов и топлина, каза Остин в изявление. "За мен беше истинска радост да живея тук и да имам своите прекрасни спомени. Сега къщата е празна. Откакто аз и Фреди минахме през зелената врата, това беше място на покой, истински дом на артист. Сега е време да поверя къщата на следващия й собственик."

Легендарната градинска порта на имота е изписана с графити и обяснения в любов от феновете. Тази порта е сред 59-те най-ценни притежания на Меркюри, които бяха продадени на обща цена от 12,2 млн. британски лири през септември. Портата беше продадена за сумата от 412 750 британски лири.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама