Не сте опитвали толкова вкусно телешко задушено с картофи и моркови


Не сте опитвали толкова вкусно телешко задушено с картофи и моркови
Снимка: iStock

Тази рецепта за телешко задушно с картофи и моркови определено трябва да бъде опитана. 

Необходими продукти за телешкото задушено:

1-2 супени лъжици масло

700г телешко месо, нарязано на хапки

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 глави лук, нарязани на ситно

1 червена чушка, нарязана на кубчета

3 домата, нарязани

3 скилидки чесън, смлени

1 супена лъжица сладък червен пипер

1 чаена лъжичка кимион

1 чаена лъжичка сушена мащерка

1 супена лъжица доматено пюре

1 чаша (240 мл) червено вино (по желание)

4-5 чаши телешки бульон/вода

2 дафинови листа

1 стрък целина, нарязан

3 моркова, нарязани на кубчета

2 картофа, нарязани на кубчета

Вижте още: Няма по-вкусно запържено телешко месо с лук

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте олио, добавете парчета телешко месо, подправете със сол и черен пипер и ги запържете, около 6-7 минути. Извадете телешкото от тенджерата и добавете нарязания лук, до златисто. Добавете черен пипер и гответе за 3-4 минути. Добавете нарязани домати, смлян чесън и гответе 3-4 минути.

Сложете телешкото обратно в тенджерата, добавете доматеното пюре, овкусете с подправките и разбъркайте добре.

Налейте червено вино и деглазирайте (варете, докато се намали наполовина). Добавете телешкия бульон и дафиновите листа.

Покрийте съда, намалете котлона до минимум и гответе 90 минути. След 90 минути добавете целина, моркови и картофи и гответе още 20-30 минути.

Вижте още: Груби грешки при приготвянето на телешко месо

Бележки: 

Ако предпочитате по-рядка яхния, добавете повече течности. Ако предпочитате по-гъста яхния, добавете по-малко течности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама