Става за 15 минути: Сьомга с мед и чесън


Става за 15 минути: Сьомга с мед и чесън
Снимка: iStock

Това просто, но елегантно ястие е идеално за бърза делнична вечеря или за впечатляване на гости с минимални усилия. Ето я и рецептата .за сьомга с мед и чесън.

Необходими продукти за сьомгата:

4 филета от сьомга (около 170 грама всяко)

6 супени лъжици масло

4 супени лъжици мед

4 скилидки чесън, смлени

сол и черен пипер, на вкус

пресен магданоз, нарязан (за гарнитура)

Вижте още: Сьомга с шамфъстък

Начин на приготвяне:

Подсушете филетата сьомга с хартиени кърпи и овкусете двете страни със сол и черен пипер.

В тиган разтопете маслото на среден огън. Оставете да продължи да се готви, докато придобие светло златистокафяв цвят и развие орехов аромат, като разбърквате от време на време. Внимавайте маслото да не загори.

След като маслото покафенее, добавете смлян чесън в тигана. Гответе около 1 минута при непрекъснато бъркане, докато чесънът се ухае. Изсипете меда в тигана със запърженото масло и чесъна. Разбъркайте добре, за да се комбинират.

Поставете подправените филета от сьомга в тигана с кожата надолу. Сложете с лъжица малко от запеченото масло, мед и чеснов сос върху горната част на всяко филе.

Гответе сьомгата 4-5 минути, в зависимост от дебелината на филетата. Поливайте сьомгата със соса от тигана от време на време, докато се готви.

След като сьомгата се сготви, извадете я от тигана и я прехвърлете в чиния за сервиране. Изсипете с лъжица останалия сос от тигана върху филетата от сьомга. Гарнирайте с наситнен пресен магданоз.

Сервирайте сьомгата с масло и чесън веднага с любимите си гарнитури, като ориз, киноа или печени зеленчуци. Насладете се на това вкусно и ароматно ястие за по-малко от 15 минути!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама