Опитайте: Сьомга с шамфъстък


Опитайте: Сьомга с шамфъстък
Снимка: iStock

Може би много пъти сте чували, че е важно да се яде риба поне веднъж седмично. Е, днес ще ви покажем една вкусна рецепта за сьомга с шамфъстък.

Необходими продукти:

4 филета от сьомга, по около 150-200 г

сол и черен пипер на вкус

чесън на прах

2-3 супени лъжици дижонска горчица

1 ч. л. мед

2-3 с.л. шамфъстъци без черупки

сокът от един лимон

Вижте още: Зимнина от тефтера на баба: Царска туршия

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната до 180 градуса.

Натрошете шамфъстъка на ситно или смелете в блендер.

Подсушете сьомгата с кухненска хартия и добавете сол, черен пипер и чесън на прах.

Намажете първо с дижонската горчица и след това с меда. Добавете натрошените шамфъстъци отгоре, като ги притиснете към сьомгата, за да сте сигурни, че ще залепнат.

Печете 15-20 минути, като проверявате дали е златисто кафяво и не е прекалено запечено.

Залейте с пресен лимонов сок и сервирайте със салата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама