Веган изкушение: Тофу със зеленчуци


Веган изкушение: Тофу със зеленчуци
Снимка: Istock

Тофу е здравословен източник на протеини, идеален, ако искате да намалите консумацията на месо. Хубавото на тофуто е неговият неутрален вкус, който позволява да се приготвя по много начини и с помощта на различни съставки или подправки, ще получите напълно различен вкус.

Необходими продукти за тофу със зеленчуци:

250 г тофу

1 с. л сгъстител (нишесте)

2 с. л зехтин

1 глава пресен лук

300 гр. броколи

200 гр карфиол

1 бр. морков

1 шепа нарязано брюкселско зеле

1/2 нарязана червена чушка

сол

пипер

Сусам

За дресинга:

Вижте още: Тази рецепта за тесто за пица е хит в мрежата

2 с. л соев сос

2 с. л кленов сироп

1 ч. л кетчуп

1 с. л балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Нарежете тофуто на кубчета. Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да покриете кубчетата тофу със сместа.

Загрейте една супена лъжица зехтин в тиган и запържете тофуто, докато придобие приятен цвят и стане хрупкаво отвън.

Извадете го в чиния.

Смесете съставките за дресинга.

В същия тиган добавете една супена лъжица зехтин и запържете зеленчуците. Разбърква се леко и се запържва докато леко "увехне", но запази хрупкавостта си.

Зеленчуците се заливат с дресинга и се запържват за кратко.

Върнете тофуто в тигана и запържете всичко заедно за още 1-2 минути. Добавете малко сусамово семе отгоре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама