За Бъдни вечер: Уникални зелеви сарми с гъби


За Бъдни вечер: Уникални зелеви сарми с гъби
Снимка: iStock

Ако искате тази година да приготвите малко по-различни сарми за Бъдни вечер, тази рецепта е точно за вас. Зелевите сарми с гъби са не само вкусни, но и лесни за приготвяне.

Ето какви продукти са ви необходими:

кисело зеле - 1 зелка

пресни гъби - 300 гр

праз - 1 стрък

ориз - 150 грама

целина - половин глава

чесън - няколко скилидки

червен пипер, чубрица и джоджен - според вкусовите предпочитания

зелев сок - около 200 мл

Вижте още: Ароматно греяно вино, с което ще впечатлите гостите на Коледа

Етапи в изпълнението на рецептата:

1. Започнете с подготовката на зеленчуците - нарежете праза и чесъна на ситно, а гъбите и целината - на малки кубчета.

2. Загрейте малко мазнина в дълбок съд. Към нея добавете гъбите, праза и целината.

3. След няколко минути добавете червения пипер, а след това измития ориз, чесъна и 200 мл вода. Варете до готовност.

4. Разделете зелевите листа от зелката. Отстранете плътната бяла жила, която е в средата на всеки лист.

5. Поставете по една лъжица от плънката в средата на всеки зелев лист и увийте сармите.

6. Подредете ги в тава, на чието дъно сте поставили няколко зелеви листа.

7. Поръсете със сухите подправки.

8. Добавете зелевия сок, а след това и малко олио.

9. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио.

10. Печете около 50 минути във фурна, която предварително е загрята на 180 градуса.

11. След това премахнете фолиото и печете още 20 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама