Fendi предлага пътуване с колекция, смесваща култури


Fendi предлага пътуване с колекция, смесваща култури
Снимка: Getty Images

Искрящо белият подиум на шоуто на модна къща Fendi постави модата, а не декора в центъра на вниманието на финала на Седмицата на висшата мода в Париж, съобщи "Асошиейтед прес".

Това позволи на гостите, сред които бяха звездата от франчайза за Джеймс Бонд Лашана Линч и корейската актриса Сон Хай-кьо, да възприемат напълно всяко мънисто, пайета и наслояване на материи в това впечатляващо дефиле.

Дизайнерът на италианската модна къща Ким Джоунс е искал да "излезе от Рим" с творения, шестващи между различни епохи, градове, спомени и култури, започвайки от Япония.

Джоунс се връща назад във времето и в ателието с шоу, което възстановява старите шивашки техники с апломб.

Материя за кимоно от осемнадесети век от Киото с красив десен е разрязана на ленти и парчета, за да оформи абстрактна вечерна рокля в сиво и бежово, с бяла спортна яка. Както много други модели в колекцията, и този създава футуристично усещане.

Посипването на японски кленове листа върху вечерни рокли от тюл са изключенията, доказващи правилото в тази колекция с много вкус, която използва хумор и дизайнерски прищевки, за да поддържа високи енергийни нива.

Блестящите, дълги до земята рокли са на върха на креативността, естетиката и забавлението.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама