5 неща, които правим всеки ден, уреждащи кожата ни


5 неща, които правим всеки ден, уреждащи кожата ни
Снимка: iStock

Въпреки че вашата грижа за кожата може да изглежда подходяща, все пак има възможност по невнимание да сте допуснали някои грешки, които пречат на пътя ви към постигане на безупречен вид. Тези грешки могат да варират от придържане към една и съща ежедневна рутина до нанасяне на слънцезащитен крем само когато сте на открито. Може да не са очевидни веднага и могат да допринесат за неприятни последици или преждевременни бръчки.

1. Вие не променяте рутинната си грижа за кожата

В забързаната сутрин е удобно да посегнете към същия почистващ препарат за лице и овлажнител, които сте нанесли предната вечер. Придържането към едни и същи продукти ден след ден обаче може да не е най-добрият подход за вашата кожа. Дерматолозите предлагат да коригирате рутинната си грижа за кожата според сезоните, за да оптимизирате здравето и външния ѝ вид. Със застудяването на времето преминаването от ексфолиращ почистващ продукт към по-нежен може да бъде особено полезно.

Вижте още: 5 причини да носите слънцезащитен крем в града

2. Нанасяте слънцезащитен крем само когато слънцето грее

Слънцезащитният крем не е само за летни дейности на открито; може също така да предотврати стареенето на кожата, когато се прилага на закрито. Докато стъклото, използвано в прозорците на автомобили, домове и офиси, ефективно блокира повечето UVB лъчи, то предлага по-малко защита срещу вредните UVA лъчи. Ето защо, дори ако сте предимно на закрито, като например работите в офис по цял ден, нанасянето на слънцезащитен крем остава мъдър избор за насърчаване на дълготрайна, млада кожа.

3. Започвате деня си със сутрешно кафе

За мнозина чаша кафе е съществена част от сутрешната им рутина. Въпреки това, ако го консумирате всеки ден преди закуска, може неволно да навредите на кожата си. Кафето действа като мощен диуретик, потенциално причинявайки лека дехидратация. Това може да попречи на елиминирането на токсините през кожата ви, което я прави по-податлива на преждевременни бръчки.

4. Прекарвате значително време под душа

Продължителният и топъл сутрешен душ е приятен начин за събуждане, особено в студените дни. Превръщането му в ежедневен ритуал обаче може да е контрапродуктивно за вашите стремежи за грижа за кожата. Горещата вода може да увреди защитната бариера на кожата, която запазва жизненоважната влага и ускорява стареенето. Освен това, ако миете лицето си под душа, бъдете внимателни, тъй като горещата вода може да доведе до разширяване на лицевите капиляри и потенциално да ги увреди.

5. Прекалявате с яденето на червено месо

Що се отнася до хранителния ви режим, важно е да се отбележи, че нашите избори могат да окажат влияние не само върху вкусовите ни рецептори. За жените честото включване на червено месо в диетите им може да бъде свързано с бръчки. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама