5 причини да носите слънцезащитен крем в града


5 причини да носите слънцезащитен крем в града
Снимка: iStock/Guliver

Знаете, че слънцезащитният крем е добра идея, особено ако прекарвате много време на слънце, но знаете ли защо? И преди да отговорим на този въпрос, подсещаме, че трябва да носите слънцезащитен крем през цялата година, а не само през лятото. В действителност може да се наложи да прилагате продукт с фактор по няколко пъти на ден. Слънцезащитният крем е най-добрият продукт за грижа за кожата, с който бихте могли да се поглезите. И честно казано, ако нямате такъв, то съвсем няма смисъл да инвестирате стотици левове в процедури, кремове и маски.

8 НЕСТАНДАРТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА СУХИЯ ШАМПОАН

Кожата ви е изложена на UV лъчи целогодишно, което означава, че трябва да носите слънцезащитен крем навсякъде и по всяко време, а не само на морето или край басейна. Нека погледнем един примерен сценарий – Прекарвате средно 30 минути в пътуване до работа, излизате обедна почивка за около 45 минути и след това се прибирате отново около 30 минути до вкъщи. Общото ви излагане на слънце за деня е 1 час и 45 минути, което означава, че ако не носите слънцезащитен крем, можете да нанесете доста вреди на кожата си, тъй като „позволеният” прозорец от излагане на слънце без защита е 20 минути. Ето няколко причини да се снабдите с такъв продукт веднага, щом видите аптека.

1. Защитава кожата ви от лъчите, причиняващи слънчево изгаряне, рак на кожата, петна и зачервяване.

2. Антиейдж ефект - Слънцезащитният крем предотвратява необратимото увреждане на кожата или иначе казано, бръчки, стареене и увисване.

3. Предотвратява лунички, пигментни петна и промяна в цвета на кожата.

4. Можете да го носите с грим и не се забелязва – Белите цинкови кремове са в миналото, а съвременните слънцезащитни продукти използват микронизирани частици и са под формата на аерозоли, спрейове, дори пудра!

5. Слънцето е силно, дори при облачно време - Много хора смятат, че не се нуждаят от слънцезащитен крем в облачните дни, но за ултравиолетовите лъчи няколко облака в небето не означават нищо. UV светлината прониква през облаците с лекота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама