За спокойни игри на открито


За спокойни игри на открито
Снимка: iStock/Guliver

Трудно ни е да си представим лято без почивка на море и плаж, дори когато детето ни е малко. Но дори и да не сте избрали точно тази дестинация, то със сигурност планирате да прекарате топлите месеци навън, под галещите лъчи на жаркото слънце. За да се насладите максимално на този прекрасен сезон, трябва да помислите за слънцезащитата на цялото семейство, започвайки от грижата за най-малките членове. Все пак, детската кожа е в пъти по-чувствителна и по-уязвима от тази на възрастните, тъй като е все още неукрепнала, доста по-тънка и много по-лесно ранима.

Не извеждайте детето в обедните часове

Щом този времеви интервал е опасен и за възрастните, представете си как може да се отрази на детето. Не е казано, че трябва да се затворите в хотелската стая или у дома, но поне се скрийте на дебела сянка. В случай, че прекарвате лятото в градски условия, на пазара се предлага голяма разновидност от колички с UV филтър, които ще се погрижат за добрата защита през целия ден.

Използвайте шапки и дрехи от естествени материи

Шапката трябва да е с широка периферия, която да покрива личицето, ушите и шията на вашия малък пакостник, особено ако той е на възраст под една годинка. Що се отнася до дрехите, много родители обличат дечицата си дори на морския бряг, за да избегнат прякото слънчево въздействие, което на свой ред е доста правилен ход.

Нанасяйте редовно слънцезащитен продукт

Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят поне половин час преди излагането на слънце. Нанасяйте достатъчно количество от продукта по цялото тяло. Нанасянето трябва да се повтаря често, особено след къпане, защото водата отмива козметичните продукти и излага детската кожа на опасност. При децата редовното нанасяне на козметика е особено важно, за да сте сигурни, че вашето съкровище не е изложено на вредни лъчи. 

Използвайте козметика, разработена за детската кожа

Детската кожа е много по-нежна и уязвима от тази на възрастните, затова ѝ е нужна максимална протекция. Тя не е привикнала към слънцето и затова трябва да се използва слънцезащитен продукт с фактор поне SPF 30. Детската слънцезащитна козметика осигурява широкоспектърна защита и е с хипоалергенни съставки.

За да защитите нежната детска кожа, използвайте детското мляко-спрей за лице и тяло на Carroten SPF 30. То съдържа витамини А и Е и d-пантенол за цялостна грижа за детската кожа. Има хидратиращи съставки, които защитават нежната детска кожа от белене. Изключително водоустойчив и с бонбонен аромат за чудно “вкусно” нанасяне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама