Бюти тенденциите на 2024: „Стъклен“ грим (ВИДЕО)


Бюти тенденциите на 2024: „Стъклен“ грим (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Обичаме добрите тенденции в грима и откакто се проведе Седмицата на модата есен/зима 2024, интернет гъмжи от работата на Пат Макграт. Легендарният гримьор може да стои зад емблематичното червено червило на Тейлър Суифт, устойчиво на целувки, но тя наистина надмина себе си с визиите за Maison Margiela и Schiaparelli. Лицата на моделите се трансформираха в порцеланови кукли и малко след това Google Trends съобщи, че „стъклената кожа“ е най-търсената дума в категорията.

Какво представлява „стъкленият“ грим?

Както подсказва името, гримът като стъклена кожа е предназначен да направи кожата ви да изглежда гладка и отразяваща като огледало. Този грим обаче отдавна е популярен в Корея, където K-Pop идолите са известни еднакво със своите изпълнения, но и с безупречните си кожи, привидно лишена от пори и порцеланова кожа.

Как да подготвите кожата си за този грим

Терминът „стъклена кожа“ е малко подвеждащ, защото ключът към постигането му не е в грима, а в грижата за кожата. Едно предупреждение: Ако нямате рутинна грижа за кожата, която да подготвя лицето ви за този външен вид, не можете да очаквате просто да станете от леглото една сутрин и да излезете в тренда. Това е нещо, до което трябва да надграждате.

Вижте още: 5 начина, по които да нанасяте коректор като гримьор (ВИДЕО)

„Не можете да го фалшифицирате само с основа“, отбелязва Пат Макграт. „Стъклената кожа е почти изцяло грижа за кожата и подготовката ѝ.“

Отличителният белег на стъклената кожа е гладък тен без петна и последователността във вашата рутинна грижа за кожата е от решаващо значение за постигането на това. Освен това е желателно дермапланинг и ежедневно ексфолиране, освен обичайните рутини, които включват овлажнител, ретинол и серум за интензивна хидратация.

Нанасяне на грим за „стъклена кожа“

Когато става въпрос за избор на грим за стъклена кожа, трябва да търсите само леки формули. Течните фон дьо тени ще отразяват светлината по-добре и ще придадат сияен ефект на роза. За да нанесете, използвайте върховете на пръстите си или четка и след това потупайте с влажна гъба, за да елиминирате всички ивици. Що се отнася до коректора, по-малкото е повече.

Използвайте възможно най-малко количество. Тъй като коректорът е много по-концентриран от фон дьо тена, той може да потъне във фини линии, да подчертае порите и да попадне в сухата кожа.

В крайна сметка знайте, че истинско стъклено покритие е трудно да се постигне, особено при по-зряла кожа. Разбира се, визията на Maison Margiela е страхотна за вдъхновение, но не забравяйте, че това е сценичен грим, така че е важно да определите очакванията си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама