5 начина, по които да нанасяте коректор като гримьор (ВИДЕО)


5 начина, по които да нанасяте коректор като гримьор (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Да нанасяте правилно коректор е цяло изкуство, но се отплаща десетократно - изглеждате свежи, с блестящи очи и подчертани черти. Днес ще ви дадем успешни насоки за „камуфлаж“ - от това как да прикриете тъмните кръгове и петна до най-добрите текстури и тонове, които да използвате.

1. Как да направите коректора траен

Винаги фиксирайте коректора с пудра. Все пак тя трябва да е толкова фина, че ако я духнете, да я видите как се разпръсква във въздуха. Ако падне незабавно надолу, това означава, че вероятно е твърде тежка за областта на очите ви. Никога, никога не използвайте пресована пудра, за да фиксирате коректора си - всичко тежко и сухо ще бъде рецепта за бедствие в зоната около очите, тъй като кожата там е толкова тънка, че е почти прозрачна.

Вижте още: „Зелени“ бюти продукти или с „чист състав“: Каква е разликата?

2. Как да прикриете петна

Когато прикривате пъпка или пигментно петно, трябва да третирате така, че да не засегне останалата част от грима ви. Първо нанесете точица антибактериален гел, а после праймър за сенки за очи – така гелът защитава пъпката от възпаление, а праймерът го запечатва. След това можете да нанесете вашия коректор и фон дьо тен.

3. Как да прикриете тъмните кръгове

Трябва ви тон, който ще неутрализира сините или сивите сенки, които могат да се появят под очите. За бледа кожа това означава коректор, който е по-прасковен от естествения ви тен; за по-тъмна кожа изберете коректор с теракотени нюанси, за да неутрализирате сивото, което може да се появи под очите. Изборът на нюанс, който ще неутрализира сенките, вместо да съответства на тена на кожата ви, е важен, ако искате да изглежда възможно най-естествено. Нанесете малко количество с безименния си пръст (натискане, а не потупване) и концентрирайте цвета във вътрешните ъгли на очите, където сенките вероятно ще бъдат най-тъмни.

За останалата част от лицето си изберете коректор, който е възможно най-близък до естествения ви цвят на кожата, както по отношение на нюанс, така и на тон. Може да се нуждаете от няколко нюанса коректор, в зависимост от тена на кожата ви и ако имате пигментация или увреждане от слънцето, кожата ви може да е по-тъмна на някои места от други.

Вижте още: 4 мита за грижата за кожата, които ще ви спестят пари

4. Как да спрем коректора от „слепване“

Смесването на малко крем за очи с коректор е страхотен трик, тъй като не само поддържа кожата стегната, но, когато кремът се абсорбира, придава на коректора красиво безпроблемно покритие като втора кожа.

5. Как да изберете правилната текстура

Има голяма разлика между коректор за под очите и този, който трябва да използвате върху останалата част от лицето. Зоната под очите е тънка и суха, така че кожата тук се нуждае от хидратиращ, кремообразен коректор, който няма да изглежда тромаво, докато по-мазната Т-зона се нуждае от по-прахообразна формула, която остава неподвижна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама