5 бюти съвета как да носите коректор БЕЗ фон дьо тен


5 бюти съвета как да носите коректор БЕЗ фон дьо тен
Снимка: iStock

Понякога, когато се подготвяте за излизане, последното нещо, което искате, е да нанесете дебел слой фон дьо тен или друго покритие. Но пък и не ви се нрави да сте с изцяло „голо лице“. Мислили ли сте да използвате просто коректор?

Точно така, една добра дълготрайна формула с пълно покритие ще ви позволи да прикриете несъвършенствата и да изравните тена на кожата си, като същевременно запазите нещата свежи и леки през целия ден. Да не говорим, че това ще ви спести доста време в рутината! Научете как да извлечете максимума от вашия коректор за лек, ежедневен грим.

Вижте още: Игра на аромати: Как да наслоите парфюм, така че да създадете свой аромат

1. Винаги подготвяйте кожата

Подготовката на кожата е ключова, когато става въпрос за носене на коректор без основа. Гримът стои по-добре на почистена и хидратирана кожа, така че колкото повече се фокусирате върху грижата за кожата, толкова по-малко грим ще трябва да носите. Имате нужда от хубав тоник, за да подготвите „почвата“, озаряващ серум, хидратиращ крем със SPF.

2. Използвайте правилния тип коректор

Тъй като пропускате фон дьо тена, не е лоша идея да си вземете коректор с пълно покритие. Предлагаме ви да използвате дълготрайни формули и естествени матови покрития. Ако предпочитате нещо по-леко и овлажняващо, има достатъчно продукти, които съчетават покритието на коректора с хидратиращите свойства на серума.

3. Намерете точния нюанс

Когато използвате коректор вместо фон дьо тен, намирането на нюанс, който съответства на тена и подтона на кожата ви, е от първостепенно значение. Запомнете, че ако ще нанасяте само коректор, не е добра идея да използвате такъв, който е с един или половина нюанса по-светъл от тена на кожата ви.

Вижте още: 8 грим правила, които всяка жена около 40 трябва да знае

4. Можете да смесите няколко нюанса

В края на краищата, целта на носенето на коректор вместо фон дьо тен е да запазите кожата естествена, така че ако използвате грешен нюанс, това ще привлече повече внимание към лицето. Ако нямате точен цвят, който да пасва на кожата ви, използвайте няколко нюанса коректор, за да създадете идеалното съвпадение.

5. Нанасяйте стратегически

Номерът да използвате коректор вместо фон дьо тен е да не забравяте, че „по-малкото е повече“. След като изберете предпочитаната от вас формула на коректора, нанесете го с много целенасочено приложение само върху зоните, които се нуждаят от него – местата с обезцветяване, пигментни петна или пъпчици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама