Трикове при нанасянето на коректор, които научихме от TikTok


Трикове при нанасянето на коректор, които научихме от TikTok
Снимка: iStock

Коректорът е сложен за овладяване. Ако не го използвате правилно (на правилното място, в правилния ред и в точното количество) това може да направи зоната, която се опитвате да замаскирате, още по-очевидна. На помощ обаче идва TikTok. Платформата е пълна с уроци за красота, които ви показват как точно и къде да приложите коректор, за да извлечете максимума от него. От всички уроци, които сме гледали тази година, тези 4 определено се отличиха!

1. Нанасяйте върху стратегическите точки

Ако използвате коректор само под очите си, пропускате пълния му потенциал. Нанесете стратегически върху определени точки на лицето и ще получите по-повдигнат и свеж вид. Хубаво е да нанесете коректора в шест зони за максимален ефект: Точно под вътрешните ъгли на очите, покрай външните ъгли на очите, по назолабиалните бръчки, на външните ъгли на устните си, по протежение на скулите и директно под центъра на очите.

@glowwithava

Try this 6 point concealer trick! Duet me hunnis 💛 #makeuphacks #beautytipswithava #concealer

♬ original sound - AVA

2. Използвайте основа за сенки

Основата за сенки е малко погрешно наименование, тъй като този продукт може да се използва за повече неща. Всъщност, използването на грунд преди коректора има допълнителен изсветляващ ефект. Нанесете основа с бял или кремав тон с помощта на пухкава четка за коректор и малки кръгови движения, като го концентрирате точно под вътрешните ъгли на очите и нагоре към външните ъгли.

@rachelrigler

Plus it lasts all day without creasing… I mean, c’mon 🙆🏻‍♀️✨ #makeuphack #beautytip #concealerhack #concealer

♬ original sound - Rachel Rigler

3. Използвайте фиксиращ спрей

Ако установите, че коректорът ви често изсъхва и се утаява във фини линии или петна, този трик може да ви помогне. Като за начало, не забравяйте да използвате хидратиращ околоочен крем преди всичко друго. Напръскайте четката си за коректор със спрей и я потупайте върху коректора си.

@mualesandro

Concealer #greenscreen ultra flawless concealer hack! #makeup #beauty #makeuptutorials #makeuphacks

♬ original sound - Alessandro

4. Използвайте различни четка за акне

Когато прикривате акне или хиперпигментация, причинена от старо акне, вие имате нужда от три неща: коректор с пълно матово покритие в нюанс, който най-много съответства на тена на кожата ви, малка плоска четка и пухкава. След като подготвите инструментите си, намажете двете страни на плоската четка с коректор и нанесете върху всички петна. След това използвайте пухкавата четка, за да смесите леко ръбовете на коректора с останалата част от кожата си. Повторете още веднъж, ако имате нужда от по-голямо покритие или ако искате коректорът ви да издържи повече.

@jill_sharkey

How to cover acne like a PRO from your bff #esthetician/#promua ❤️! #acne #acnecoverage #tutorial #acnetips #CinderellaMovie

♬ original sound - sophia

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама