Трикове от холивудските гримьори, които ще променят тотално визията ви


Трикове от холивудските гримьори, които ще променят тотално визията ви
Снимка: Getty Images/Guliver

Когато видим знаменитостите да се разхождат по червения килим, гримът им изглежда съвършен. Те имат сияеща кожа с равен тен, перфектни вежди и ярко оцветени устни. Освен това, имат под ръка професионални гримьори с огромен опит и десетки специални трикове. Знаем, че никой добър фокусник не издава докрай своите тайни, но днес ще ви споделим основите, върху които професионалните холивудски гримьори градят перфектната визия.

1. Нанасяйте червило отвътре навън

Нанасянето на червило може да изглежда лесно, но гримьорите са единодушни, че първо трябва да ексфолирате устните си, за да може цветът да е гладък и равномерен. Това може да стане с ексфолиант за устни или кръгови движения с мокра четка за зъби. След това идва ред на балсама и най-накрая на червилото. Започнете от центъра, вървейки навън, а не обратното.

2. Подготвяйте кожата добре

Подготовката на кожата за грим е от съществено значение. Ако отделите повече време за хидратираща маска лицето ще изглежда по-свежо и крайният резултат ще бъде зашеметяващ! Също така, използването на основа ще помогне за изглаждане на кожата, запълване на белези и петна и ще направи грима по-дълготраен.

3. Добавете капка олио към фон дьо тена си

За сияен блясък, професионалните гримьори добавят капка серум/олио/хайлайтър към фон дьо тена, което създава блестящ ефект.

4. Добавете руж под фон дьо тена

Нанасянето на руж под фон дьо тена ще го направи по-естествен. Друг вариант е да създадете „сандвич с руж“, където нанасяте руж повторно след фон дьо тена със същата четка или гъба, с която сте нанасяли фон дьо тена. Това изисква практика, но дава по-младежки вид.

5. Използвайте мокър блендер за грим

Много гримьори се кълнат, че леко влажните гъби за грим могат да направят фон дьо тена да изглежда по-естествен и не прекалено тежък. Изцедете допълнителната вода от гъбата и използвайте нежни потупващи движения за постепенно натрупване.

6. Попийте кожата за естествен завършек

Попиването на излишния продукт може да накара грима ви да изглежда по-естествен и нежен. След като нанесете фон дьо тена си, използвайте еднопластова мека салфетка, за да съберете всичко излишно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама