Как да се гримирате, ако имате "паднал клепач"


Как да се гримирате, ако имате "паднал клепач"
Снимка: iStock

Когато става въпрос за нанасяне на грим, формата на клепачите е важен фактор, който трябва да имате предвид. Вярваме, че всички форми на очите могат да изглеждат поразително, независимо дали имате кръгла, бадемовидна форма, или „паднал клепач”. Но няколко съвета за грим никога не са излишни! Днес се фокусираме върху очите с „качулка”, предлагайки ви трикове за подобряване на тази форма.

Може да бъде малко трудно да намерите естествената си гънка (особено със затворени очи), тъй като веждната кост има тенденция да скрива част от клепача. Някои очи имат по-голяма ”качулка” от други, било то заради ген или възраст, тъй като кожата естествено пада с годините.

КАК ДА СЕ ГРИМИРАТЕ, ЗА ДА ПРИКРИЕТЕ АКНЕ

1. Ярък контраст

Дръзкото, драматично контрастиране, за разлика от нежното блендване на цветове, е направено на практика за такива очи. Можете да обрисувате илюзията, че имате по-голям клепач и отделна кост на веждите. Ако използвате сенки, за да създадете ярък контраст, който буквално „издълбава” вашата собствена гънка и предлага повече дефиниция.

2. Извийте миглите

Извийте миглите си, преди да нанесете спирала за очи. Дори и да не носите грим, нежното оформяне може да ви помогне да отворите окото и да ви накара да изглеждате будни.

3. Използвайте спирала, устойчива на размазване

Тъй като веждната кост е в непосредствена близост до линията на миглите, често се случва спирала да се размаже нагоре. Ако това ви звучи познато, водоустойчивата спирала е задължителна.

4. Оставете очната линия да се размаже

Ако сте от тези, които се опитват да овладеят до съвършенство очната линия, оставете я. Прегърнете естествената опушеност, която идва от падналия клепач – дори можете да ѝ помогнете с една лека доза туширане.

5. Плътна линия с нюд/бяла очна линия

За да отворите визуално очите, нанесете върху линията на миглите светла очна линия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама