Стъпка по стъпка: Как да се гримирате, за да прикриете акне


Стъпка по стъпка: Как да се гримирате, за да прикриете акне
Снимка: iStock/Guliver

Имате пъпка, което искате да скриете? Или белези от акне, които трябва да маскирате по някакъв начин? Можете да помогнете на дефектите си да се слеят колкото се може повече, без да изглеждате така, сякаш сте нанесли 4 слоя „мазилка”. Дори и да не сте блестящ гримьор, можете да използвате тези прости трикове за грим, за да минимизирате акнето, докато чакате да се излекува.

ГРИМ ТРИКОВЕ, КОИТО ЩЕ ДОПАДНАТ НА ВСЯКА ЖЕНА

Стъпка 1: Започнете на почистено лице

Почистете старателно лицето си, за да премахнете излишния себум, и нанесете лек хидратиращ лосион. Овлажняването помага да се намали появата на сухота или лющене, което понякога се случва при лечение на акне.

Стъпка 2: Нанесете фон дьо тен

Нанесете основния си грим с леки потупващи движения, за да избегнете раздразнението. Ако „мажете” с четка, ще накарате пъпките да изглеждат по-червени и възпалени. „Нежно” е ключовата дума тук!

Стъпка 3: Нанесете зелен коректор, където се налага

В цветното колело противоположно на червения цвят стои зеленият, което означава, че те се неутрализират. За това служат всички тези странни зелени коректори. Не търкайте, а потупвайте внимателно с пръст или чиста гъба за грим, за да се слее.

Стъпка 4: Нанесете коректор в тона на кожата си

Нанесете подходящ коректор върху всички области, които имат нужда от малко повече покритие. Имайте предвид, че коректорите в „епруветки” осигуряват по-добро покритие от онези тип стик.

Стъпка 5: Запечатайте с прозрачна пудра

Прозрачната пудра „сляга” коректора и придава на кожата матов финиш, без да добавя допълнителен цвят към лицето. Освен това, помага за усвояването на себума през целия ден. Разбира се, можете да използвате и минерален грим.

Допълнителни съвети:

- За по-голяма трайност и по-добро покритие, оставете коректора да стегне за 5 до 10 секунди след нанасяне и преди смесване.

-Не забравяйте да премахнете старателно целия грим, който сте нанесли, преди да си легнете. Желателно е да го направете в 3 стъпки –мицеларна вода, олио и нежен гел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама