Бюти трикове при нанасянето на коректор


Бюти трикове при нанасянето на коректор
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички знаем, че коректорът е чудесно средство за прикриване на малките ни несъвършенства, като пигментни петна, тъмни кръгове около очите или дребни пъпки, излезли в неподходящ момент. Но ако не спазваме няколко основни стъпки, има риск той да стои твърде видимо и да акцентира върху недостатъците, вместо да ги прикрива. Ето защо днес ще ви представим основните трикове и техники, благодарение на които ще се сдобиете с перфектна визия.

Винаги избирайте правилния цвят

Коректорите с по-лека консистенция са подходящи за туширане на лъщящата кожа по върха на носа, челото, брадичката, както и за несъвършенствата в тена. От друга страна, плътната консистенция е идеален вариант за дамите с тъмни кръгове и зачервявания. Много често избирането на коректор със светлоотразяващи частици крие рискове. Факт е, че те озаряват кожата и зоната около очите, но често предизвикват нежелани отблясъци, които не изглеждат винаги добре на силна светлина и снимки.

Никога не нанасяйте коректор преди фон дьо тен

Съществуват две мнения за това, кога трябва да бъде нанасян коректорът – преди или след фон дьо тена. Ако се нанесе преди, има риск да се смесят двата продукта, но нанесен впоследствие може да се наслои и да се открои върху кожата. Професионалните гримьори обаче съветват да следвате „златните” 3 стъпки – хидратираща основа за грим, фон дьо тен, коректор. По този начин ще използвате минимално количество на правилното място.

Използвайте професионални четки за грим

Нанасянето на подобни разкрасяващи продукти за лице винаги трябва да става с нужните атрибути – четки или гъбички за фон дьо тен. Освен от хигиенна гледна точка, тези помощни средства ще са ви полезни и в много други отношения като добро покритие и икономичност на самия продукт.

Коректор за перфектни вежди и устни

Освен за прикриване на несъвършенства, коректорът може и да подчертае по фин начин вашите вежди, устни или грим. Единственото, което трябва да направите, е след като оформите желаната част, с тънка четка да нанесете отсечено коректора. Създайте остри линии от горната и долната страна на веждите, за да изпъкнат. Същото важи и при така любимия ни грим „котешко око”.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама