8 грим правила, които всяка жена около 40 трябва да знае


8 грим правила, които всяка жена около 40 трябва да знае
Снимка: iStock

Светът на грима винаги се променя с нови тенденции, които красят социалните мрежи и кориците на списанията. Но има няколко съвета за грим, които остават неподвластни на времето, въпреки големите тенденции. Ето кои са златните грим правила, които всяка жена около 40 трябва да знае.

1. По-малкото е повече

Всички сме виждали жени, които носят прекалено много грим. Ако се погледнете в огледалото и видите грим, а не себе си, значи е твърде много. Вместо да се опитвате да прикриете това, което смятате за недостатъци, подчертайте това, което наистина обичате в лицето си. Другите рядко виждат вашите кафяви петна, тъмни кръгове или неравна кожа.

2. Подобрете рутината си

С напредване на възрастта на кожата започваме да забелязваме фини линии и бръчки, които често се дължат на дехидратирана кожа. Поддържайте кожата добре хидиратирана и ексфолирана. Това не само ще помогне на грима ви да стои по-равномерно, но и ще помогне да туширате фините линии и да изравните тена на кожата.

Вижте още: Пречистени пептиди: Хит за красива кожа в TikTok (ВИДЕО)

3. Комбинирайте основа със слънцезащитен крем

Жените не трябва да избират между носенето на слънцезащитни продукти и фон дьо тен. Смесете двете заедно. Намирането на слънцезащитен крем, който с удоволствие да носите на лицето си, може да бъде предизвикателство, но не е невъзможно. Комбинацията с фон дьо тен ви предлага доста приятна алтернатива, която не лепне и не създава лепкав слой.

4. Никога не пропускайте основата

Когато сте около 40-те си години, вероятно сте събрали някои сувенири, като белези от акне, пигментни петна и други “екстри”, а също така може да имате суха, лющеща се кожа. Основите за грим са като шпакловката, която бихте използвали, когато пребоядисвате стена - те създават гладка основа, която гарантира, че целият грим остава поставен и не се напуква.

5. Кажете “да” на фон дьо тена, “не” на пудрата

Добра идея е да изхвърлите пудрата, която със сигурност ви кара да изглеждате по-стари. Пудрата добавя твърде много текстура и отнема от жизнеността на кожата ви.

6. Не прекалявайте с коректора под очите

Дебелият слой коректор под очите е доста вероятно да се напука и да се слепи, което само привлича повече внимание към зоната. За да избегнете нанасянето на твърде много, използвайте лека формула и я нанесете с четка, което ще помогне за равномерното разпределяне на цвета.

Вижте още: 5 грешки, които може би допускате с крема за очи

7. Подсилете коректора си с гел

Когато става въпрос за покриване на по-зряла кожа, коректорът има нужда от помощно средство. Повечето жени на 40 години са имали справедливия си дял от излагане на замърсен въздух, слънце и компютърни/телевизионни/телефонни екрани, всички от които намаляват текстурата на кожата около очите. Затова изглежда много по-добре, ако използвате коректор заедно с лек гел за очи.

8. Избягвайте етикетите „дълготраен“ и “покритие до 8 часа”

Фон дьо тенът, коректорите и червилата, предназначени за „продължително носене“, обикновено съдържат матиращи съставки, които са по-сухи като текстура. Поради изсушаващата си консистенция, матовият грим има тенденция да се установява в бръчките и да ги подчертава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама