Нощна маска за възстановяване на косата


Нощна маска за възстановяване на косата
Снимка: iStock

Имате супер суха и дехидратирана коса и търсите средство, което е лесно за употреба, но действа ефективно? Е, можете да прекратите търсенето си, защото ние имаме идеалното решение за вас - домашна възстановяваща маска за коса.

Защо нощната маска с масло от ший е полезна за косата ви?

Докато спим, телата ни получават време да се възстановят и подмладят, като това включва скалпа и косата. Ето защо оставянето на тази маска с масло от ший за една нощ е супер добър вариант за подпомагане на възстановяването на косата, която е суха, увредена или и двете, като същевременно се грижи и за други проблеми.

Вижте още: Домашен крем за тяло с ший и кокос

Използването на масло от ший за косата има множество ползи и ето някои от тях:

  • Маслото от ший е перфектен овлажнител и може да помогне за успокояване на сухата, сърбяща и раздразнена кожа на скалпа, да намали пърхота и лющенето. Овлажняващите свойства на маслото от ший също могат да помогнат за поддържане на косата хидратирана и да намалят увреждането ѝ.
  • Маслото от ший също има противовъзпалителни свойства, успокоява кожата, намалява увреждането и кожните инфекции, които иначе могат да причинят увреждане на космените фоликули, потискайки правилния растеж на косата.
  • Маслото от ший действа като естествен защитен слой върху косата, тъй като има омекотяващи (хидратиращи) свойства, осигуряващи защита и възстановяване на косата от увреждане или сухота, което в противен случай може да бъде причина за по-нататъшно увреждане или накъсване на косата. Това свойство също така предпазва косата от топлинно увреждане от инструменти за оформяне като преси, маши и сешоари и прекомерно излагане на ултравиолетови (UV) лъчи.
  • Маслото от ший се абсорбира лесно и следователно не прави косата да изглежда мазна и може да проникне право в косъма, за да осигури защита на косъма и да насърчи растежа на косата отвътре.

Как да направите нощна маска за коса с масло от ший у дома

Съставки

1 супена лъжица масло от ший

3 супени лъжици гел от алое вера

няколко капки етерично масло от розмарин (по желание)

Метод:

В купа добавете маслото от ший и гела от алое вера и разбъркайте добре, докато се смесят в гладка паста. След това добавете етеричното масло от розмарин и разбъркайте добре. Маската за коса вече е готова за употреба.

Вижте още: Терапия на скалпа за спиране на косопада и възстановяване на косата

Как да използвате върху косата си:

Преди да си легнете вечер, можете да използвате тази маска. Ще трябва да разделите косата си и да нанесете равномерно върху целия скалп и върху косата си и нежно да я масажирате с кръгови движения. След това покрийте главата си с шапка за душ или я завържете на свободен кок (и спете върху стара калъфка за възглавница) и я оставете за една нощ.

На следващата сутрин измийте тази нощна маска с мек шампоан.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама