8 начина да поддържате обувките си в блестящ вид


8 начина да поддържате обувките си в блестящ вид
Снимка: iStock

Обувките са неразделна част от нашия живот. Сигурни сме, че тези трикове как да ги поддържате в блестящ вид ще ви бъдат от полза.

1. Отървете се от миризмата на обувки

Обувките миришат, след като ги носите известно време и това не е тайна. Особено тези, които носите твърде често или тези, които използвате за тренировка.

Но ето какво можете да направите, за да се отървете от лошата миризма – просто натъпчете обувките си с пакетчета чай или кори от всякакви цитрусови плодове като портокали, мандарини, грейпфрут, лимонови кори и т.н., и ги оставете там за една нощ.

2. Почистете обувките си със сода за хляб

Когато си купите нови обувки, полагате усилия, за да ги поддържате чисти, но в един момент просто спирате и те бързо се замърсяват. Има ефективен начин да върнете белотата на бели обувки/маратонки. За целта ги натъркайте с паста от сода за хляб и вода. Използвайте стара четка за зъби, след което, ако не се кожени, ги изперете и в пералнята. Ще бъдат като нови.

Вижте още: 6 груби грешки при купуването на обувки

3. Използвайте шкурка, за да направите износените си подметки на обувките против хлъзгане

След като използвате обувките си известно време, подметките се износват и те могат да станат доста хлъзгави. Е, всичко, което трябва да направите, е хубаво да натъркате с шкурка износените части на подметките си и те ще станат противоплъзгащи за нула време.

4. Разхлабете обувки, които са тесни

Определено е неприятно да получите пришки от новите си обувки, но има лесен начин да ги разхлабите. Обуйте чифт дебели чорапи и завържете/закопчайте обувките. След това издухайте със сешоар на най-високата температура за 20 до 30 секунди върху тесните зони.

5. Подсушете мокри обувки с помощта на вестник

Сушенето на мокри обувки наистина може да отнеме много време, да речем някъде между 8 и 10 часа. Така че можете просто да натъпчете обувките си с топчета стар смачкан вестник, така че да могат да абсорбират влагата и така да изсъхнат по-бързо.

6. Удължете живота на кожените си обувки с кокосово масло

Кожените обувки могат да бъдат доста трудни за поддръжка, особено ако живеете във влажен климат. Е, можете да вземете малко кокосово масло върху памучен тампон и да натъркате с него кожените си обувки. Това ще ви помогне да удължите живота им.

Вижте още: Супер трикове как да се отървете от лошата миризма в обувките

7. Блестящи обувки

Всичко, което трябва да направите, е да вземете една лъжичка вазелин и да го разтриете по цялата обувка.

8. Водоустойчиви обувки

Пчелният восък е естествен и ефективен метод, за да не пропускат обувките ви вода. За да нанесете, внимателно разтрийте пчелния восък върху повърхността на обувката, докато се разтопи. Уверете се, че имате пълно покритие, като обърнете внимание на шевовете и гънките. След това използвайте сешоар, за да разпределите восъка равномерно и да абсорбирате излишъка. Оставете да изстине и вашите обувки са готови за употреба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама