Jackie на Gucci: Една чанта на 75 години, която е все така актуална (СНИМКИ)


Jackie на Gucci: Една чанта на 75 години, която е все така актуална (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Историята на модата определено може да се похвали с невероятни факти и любопитни тайни. Вече ви запознахме с историята, която стои зад две емблеми - чантата Fendi Baguette и обувките с червени подметки So Kate на Christian Louboutin. 

Днес ще се гмурнем в модните хроники, за да ви запознаем с чантата Jackie на Gucci! Тя е създадена през 50-те и без съмнение може да се каже, че е един от най-обичаните и непреходни модели на Gucci.

Вижте още: Тренчът на Burberry: Неподвластен на тенденции над 100 години (СНИМКИ)

Първоначално този аксесоар е замислен като унисекс модел, но скоро тя се превръща в любима женска придобивка. Интересен факт е, че това е първата хобо чанта, създавана някога.

Името, което модният гигант дава на своето творение, е „The Constance“, но то не се задържа особено дълго. През 1964 година Джаки Кенеди е забелязана да носи чантата доста често – на излизане от апартамента си в Манхатън, на летището Хийтроу и на още десетки места. Модната легенда толкова хареса чантата, че си купува 6 броя в различни цветове. Все пак, Джаки Кенеди е най-стилната дама по онова време, така че преспокойно можем да я наречем инфлуенсър. Не отнема много време на нейните последователки да се сдобият с чантата и скоро тя е истински хит. Като знак на благодарност, Gucci променя името на чантата на „Jackie“.

Пред 2009 година творческият директор Фрида Джанини възражда тренда, но с няколко подобрения. Новото името, което получава модното бижу, е „Bouvier“. Истинските фенове на Джаки веднага се сещат, че това всъщност е моминското име на Жаклин Кенеди.

Новият дебют на познатия модел е на тазгодишната Седмица на модата в Милано. Креативният директор Алесандро Микеле намаля силуета на „Jackie” и прави закопчалката златна. Тазгодишният обновен модел може да бъде намерен в пастелно розово, лавандула и синьо, а цената на вечния аксесоар е 2300 долара.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама