Как да поддържате кожените си якета и чанти


Как да поддържате кожените си якета и чанти
Снимка: iStock

Меките кожени якета и чанти са нещо като „евъргрийна” на модата. Можете да ги притежавате над 10 години и да изглеждат все така актуално. Но как се чистят? Разбира се, никой не би ви препоръчал ръчно пране или пералня, но има някои тактики, които можете да използвате у дома, за да запазите инвестицията си възможно най-дълго.

Вижте още: Нова ера: Български модели превземат световната модна сцена (СНИМКИ)

Колкото и да искате да предпазите любимото си кожено яке от външните фактори, съветваме ви да избягвате водоотблъскващите препарати от магазина. Формулировките често са толкова силни, че е невъзможно да проникнете през тази бариера, за да почистите дрехата - проблем, който е особено разочароващ, когато разлеете кафе, например. Това не означава, че не можете да добавите защитен слой към любимото си яке, просто трябва да го направи професионалист.

Какво трябва да направите, ако ви навали дъжд, а сте с любимата връхна дреха? При никакви условия не поставяйте в сушилнята. Топлината ще изгори кожата, а най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да го оставите да изсъхне на въздух върху стабилна закачка, по възможност не метална.

Как се чисти кожено яке?

Бебешките кърпички са магия и могат да ви спасят в много спешни случаи. Точно те са най-безопасният начин за отстраняване на малки петна по кожата и цялостно освежаване. Повечето кърпички съдържат малко ланолиново масло, което е овлажняващо средство. Важно е да бъдете нежни и да не прибягвате до пране.

Съхранявайте тези дрехи в дишащи торби на хладно и сухо място. Те са важни, защото ако съхранявате в пластмасови пликове, има реален шанс да окислите якето и то да промени цвета си или да стане на петна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама